Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ακουστά τον Michael Schumacher, έναν από τους καλύτερους οδηγούς της Formula 1. Αυτό που ίσως να μην θυμούνται πολλοί είναι το ξεκίνημά του με την ταπεινή Jordan και συγκεκριμένα τη Jordan 191. Το μονοθέσιο με το χαρακτηριστικό πράσινο και μπλε χρωματισμό που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα μονοθέσια του αθλήματος φιλοξένησε τον Schumacher για έναν μόνο αγώνα, στο βελγικό Gran Prix το 1991. Παρόλο που δεν μπόρεσε να τερματίσει, με αυτό κατάφερε να δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει, και έτσι να ξεκινήσει την πολυετή πορεία του στο άθλημα.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο, υπ’ αριθμόν Chassis 6, το οποίο έτυχε να οδηγήσουν τόσο ο ίδιος ο Michael Schumacher όσο και ο teammate του Andrea De Cesaris στα δοκιμαστικά εκείνου του Gran Prix.

Την Jordan 191 πουλά ο ιδιοκτήτης του, James Hanson, πλήρως λειτουργικό και με όλα του τα εξαρτήματα. Όπως αναφέρει ο ίδιος, το δοκίμασε και θεωρεί πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα των μονοθεσίων της δεκαετίας του ’90. Εξάλλου, ο κινητήρας του, Ford HB, ακόμα ανακατασκευάζεται από την Langford Performance Engineering, την εταιρεία που τον είχε φτιάξει αρχικά.

Όποιος καταφέρει να το αποκτήσει θα έχει στα χέρια του το πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο, εξοπλισμό εκκίνησης, ιστορικό αρχείο, το αυθεντικό τιμόνι σε θήκη και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα της δημοπρασίας της Jordan 191 με όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ferrari F171: Επιστροφή στον V6 κινητήρα μετά την Dino του 50′