Η BMW, όπως και οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, εστιάζει τις μελλοντικές προσπάθειές της στην ηλεκτροκίνηση. Τα αυτοκίνητα πρέπει να γίνουν πιο “καθαρά” για τον πλανήτη, και παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, περιπτώσεις όπως η i4 μπορεί να αποδειχθούν εξίσου διασκεδαστικές.

Προφανώς, δε μιλάμε για την ελκυστικότητα και αυθεντικότητα μίας αντίστοιχης BMW M2 CS, αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν για την ηλεκτρική M2 μας δίνουν την ελπίδα ότι η εποχή της ηλεκτροκίνησης θα είναι κάθε άλλο παρά βαρετή. Η παραπάνω φωτογραφία της πιθανώς επερχόμενης iM2 δεν είναι επίσημη, αλλά ένα ψηφιακό renders από σχεδιαστές.

BMW M2

BMW M2

Αν όμως το σύνολο των φημών για την iM2 βγει αληθινό, τότε η εμφάνιση, ο σχεδιασμός και οι φωτογραφίες είναι ίσως το τελευταίο που θα προσέξει κανείς στο νέο ηλεκτρικό μεγαθήριο της γερμανικής εταιρείας. Όλα αυτά επειδή λέγεται πως η ισχύς που θα παράγουν οι ηλεκτροκινητήρες του θα αγγίζουν τους 1.360 ίππους. Η επιτάχυνσή του από 0 στα 100 χλμ/ώρα θα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, οπότε είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για επιδόσεις όχι απλώς supercar, αλλά hypercar.

Η ισχύς αυτή φαίνεται πως σε πρώτο στάδιο θα διοχετεύεται μόνο στους πίσω τροχούς και πως μία έκδοση iM2 xDrive θα φτάσει αργότερα με σκοπό την βελτίωση της πρόσφυσης. Ως προϊόν Μ της BMW, δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη σύγχυση όσον αφορά στον σχεδιασμό. Οι αγοραστές των M μοντέλων της τελευταίας γενιάς έχουν αποδείξει ότι προσαρμόζονται σε νέες καινοτομίες στην εμφάνιση (οι πολυσυζητημένες νέες γρίλιες της M4) και ότι εάν ένα αυτοκίνητο δεν συμπεριφέρεται σωστά πάνω στον δρόμο, τότε η όψη του δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

BMW M2

BMW M2

πηγή – carbuzz