Ο Elon Musk πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει πως οι κάτοχοι των νέων Model S και Model X θα μπορούν να παίζουν τα The Witcher 3 και Cyberpunk 2077 στην οθόνη των αυτοκινήτων τους. Πλέον αυτό είναι επίσημο μιας και η AMD ανακοίνωσε πως θα προμηθεύσει την Tesla με το gaming PC που θα συμπεριλαμβάνει έναν AMD Ryzen επεξεργαστή και μια RDNA 2 GPU.

“Έχουμε έναν AMD Ryzen APU να τροφοδοτεί το σύστημα ψυχαγωγίας και στα δύο αυτοκίνητα, καθώς και μια ξεχωριστή RDNA2-based κάρτα γραφικών η οποία μπαίνει σε λειτουργία όταν ο χρήστης τρέχει AAA παιχνίδια. Συνολικά το σύστημα θα προσφέρει πάνω από 10TFLOPs υπολογιστικής δύναμης”

Αν συνδυάσουμε αυτές τις πληροφορίες, με τα προηγούμενα leaks για τις κάρτες γραφικών της AMD τότε μπορούμε να πούμε πως το gaming PC των Tesla θα είναι αρκετά κοντά στις δυνατότητες του PlayStation 5. Ο leaker Patrick Schur είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο ένα διάγραμμα με μια AMD Navi 23 GPU. Σήμερα η AMD αποκάλυψε τις νέες Radeon 6800M, 6700M και 6600M κάρτες γραφικών, ειδικά σχεδιασμένες για laptop. Η Radeon 6600M φαίνεται να χρησιμοποιεί το chip Navi 23.

Απ’όσα μάθαμε σήμερα για τις νέες κάρτες γραφικών, η Radeon 6600M θα διαθέτει 28CUs και 1792 shaders, λίγο πιο κάτω από τα 36CUs και 2304 shaders της RDNA 2 κάρτας γραφικών που διαθέτει το PS5.

Σημαντικό ρόλο και στην επίδοση των παιχνιδιών θα παίξει και το λογισμικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί το gaming PC των Tesla με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες να θέλουν αυτό να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή των Linux. Αν και το συγκεκριμένο λογισμικό δεν φημίζεται για τις εξαιρετικές gaming επιδόσεις τους, ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα μιας και η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με πολλούς προγραμματιστές για να φτιάξει την βέλτιστη έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προτεινόμενα Gaming PC Builds – Μάιος 2021