Η Toyota και η Lexus παρουσίασαν σήμερα μια σειρά από ηλεκτρικά οχήματα που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια, με το πιο συναρπαστικό από όλα αυτά να είναι ένα πλήρως ανεπτυγμένο υπεραυτοκίνητο χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης με σήμα Lexus, καθώς και ένα μικρό κουπέ σπορ EV με σήμα Toyota. Το Lexus φαίνεται απολύτως ονειρικό όπως ακριβώς είναι και ελπίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού θα μεταφερθεί στο μοντέλο παραγωγής. Το Toyota από την άλλη, διακατέχεται από εξαιρετικές αεροδυναμικές γραμμές και το σηματάκι GR στη μπροστά μάσκα.

Ενώ η Lexus μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το υπεραυτοκίνητό της, λέγοντας πως θα έχει μια “μυστική λεπτομέρεια” που βασίζεται στην ανάπτυξη του ήδη εμβληματικού LFA, η Toyota δεν είναι τόσο γενναιόδωρη. Ωστόσο, οι φήμες για την αναβίωση του MR2 στροβιλίζονται στο διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό το Sports EV φαίνεται να έχει τις τέλειες αναλογίες ενός συμπαγούς οχήματος επιδόσεων, όπως ακριβώς ήταν και το MR2.

Η λογική μας λέει ότι η έκδοση παραγωγής θα έχει διάταξη με κίνηση στους πίσω τροχούς, καθώς αναμένουμε από την Toyota να απομακρυνθεί από την τετρακίνηση, λόγω του ήδη πολύ μεγάλου βάρους από τις μπαταρίες. Το Sports EV δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονο όσο το αντίστοιχο της Lexus, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία.

Το Lexus, από την άλλη, με το επιβλητικό μακρύ καπό του και τους προβολείς σε σχήμα μπούμερανγκ έχει ένα εξέχον αεροδυναμικό κιτ και διογκωμένους θόλους τροχών που φιλοξενούν φαρδιά ελαστικά. Η σαθρή γραμμή οροφής κάνει το “Electrified Sport“, όπως ονομάζεται προς το παρόν, να δείχνει γρήγορο ακόμα και όταν στέκεται ακίνητο, ενώ το φαρδύ πίσω μέρος φιλοξενεί ενδιαφέροντα πίσω φώτα που μας θυμίζουν το Audi E-Tron GT.

Προς το παρόν, όλα αυτά είναι εικασίες, που βασίζονται όμως σε δεδομένα πολύ τρανταχτά. Δε μένει παρά να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να δούμε τι πραγματικά ετοιμάζουν οι δύο ιαπωνικές εταιρείες. Στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να ανατρέξετε στο 27:29 για να δείτε την παρουσίαση του Lexus Electrified Sport, και στο 30:48 για να δείτε αυτή του Toyota Sports EV.