Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πραγματικά σημαίνει Ford Mustang για τους λάτρεις των muscle cars. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή η πλήρως ηλεκτρική restomod της Mustang έχει πολλά στοιχεία που θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε τη γκρίνια για το ότι δεν περιέχει κάτω από το καπό έναν τερατώδη κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το έργο προέρχεται από μια βρετανική εταιρεία και είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελίες, αν και δεν είναι καθόλου φθηνό. Θα φτάσουμε στην τιμή ευθύς αμέσως.

Η Charge Cars, μια εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο, παρουσίασε την τελική έκδοση παραγωγής της ηλεκτρικής Mustang. Πιθανόν να μπείτε στον πειρασμό να το περιγράψετε ως έργο αποκατάστασης (restomod), αλλά το αφεντικό της εταιρείας, Mark Roberts, λέει ότι είναι μάλλον “μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική Mustang, πλήρως επαναπροσδιορισμένη”. Θα παραχθούν μόνο 499 κομμάτια, το καθένα με αρχική τιμή £350.000, περίπου 420.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η αρχική τιμή και μπορεί να φτάσει αρκετά πιο πάνω αν επιλέξει κανείς ένα πλήθως αξεσουάρ.

Όπως αναφέρθηκε, αυτό δεν είναι ακριβώς ένα restomod καθώς το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από την αρχή και δεν βασίζεται σε υπάρχον όχημα. Ωστόσο, βασίζεται στο σώμα της Mustang Fastback του 1967. Ο εργοστασιακός κινητήρας καύσης αντικαθίσταται από ένα ηλεκτρικό σύστημα με μέγιστη ισχύ 536 ίππων και μέγιστη στιγμιαία ροπή 1.500Nm. Ένα σύστημα τετρακίνησης, πιθανώς με έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε άξονα, βοηθά το σπορ αυτοκίνητο να πετύχει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Ένα σχετικά μικρό πακέτο μπαταριών 62 kWh αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια για τους κινητήρες και η Charge Cars εκτιμά ότι η μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο φορτίσεων είναι περίπου 322 χιλιόμετρα. Οι επιλογές φόρτισης περιλαμβάνουν ταχεία φόρτιση DC 50 kW, που σημαίνει ότι η επαναφόρτιση από 20 έως 80 τοις εκατό θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Ford Mustang Electric

 

Η εταιρεία θα κατασκευάσει κάθε ένα από τα 499 αυτοκίνητα, στο χέρι, στο κατάστημά της στο Λονδίνο. Σε όλους τους πελάτες θα δοθεί η ευκαιρία να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την προσωπικότητά τους στα χρώματα, τα υλικά και τις λεπτομέρειες. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό της ηλεκτρικής Mustang διατηρούν το πνεύμα του αρχικού αυτοκινήτου, αν και και είναι άρτια εξοπλισμένα με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Πηγή – Charge Cars