Αν θέλετε μία Porsche 718 Cayman με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παραγγείλτε μία όσο προλαβαίνεται, καθώς η βαυαρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Η αποκάλυψη έγινε στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας κατά τη διάρκεια του οποίου η 911 Hybrid επιβεβαιώθηκε εκ νέου ως υβριδικό μοντέλο αλλά όχι plug-in hybrid. Με καθαρά ηλεκτρικό πρόσχημα, το μικρότερο μοντέλο από το Zuffenhausen εξακολουθεί να αναφέρεται ως αυτοκίνητο με μεσαίο κινητήρα. Αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης, η μπαταρία θα τοποθετηθεί ανάμεσα στους άξονες.

Το τρίτο EV της Porsche μετά την Taycan και την επερχόμενη Macan, η 718, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας στην Premium Platform Electric. Η PPE αναπτύσσεται με την Audi, η οποία θα λανσάρει το αντίστοιχο Q6 E-Tron και το A6 Avant E-Tron. Η Porsche έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι είναι θέμα χρόνου η 718 να χάσει τον βενζινοκινητήρα της.

Porsche 718 Electric

Στην IAA του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 2021, αποκάλυψε το Mission R ως πρωτότυπο αυτοκίνητο μόνο για πίστα. Η επόμενη έκδοση παραγωγής για τους δρόμους δεν θα είναι τόσο ριζοσπαστική, οπότε μην περιμένετε πάνω από 1.000 ίππους όπως είχε το showcar. Το Mission R επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε δυόμισι δευτερόλεπτα και αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Έχει ισχύ 680 ίππων από το ζευγάρι των ηλεκτροκινητήρων του και κίνηση και στους 4 τροχούς. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένα EV, το concept ζύγιζε μόνο 1.500 κιλά.

Αν και το Mission R βασίστηκε στο σασί της Cayman, το μοντέλο παραγωγής του 2025 θα είναι μια ολοκαίνουργια εξέλιξη, χωρίς να μεταφέρει εξαρτήματα από τον προκάτοχό του με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κι αυτό επειδή η χρήση των παλαιών “καλουπιών” θα απαιτούσε πάρα πολλούς συμβιβασμούς, σύμφωνα με τον Oliver Blume.

Porsche 718 Electric

Η επόμενη γενιά Macan, 911 Hybrid και 718 Boxster/Cayman θα βοηθήσουν την Porsche να επιτύχει τους στόχους της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ωςς εξής: το 50 τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεων θα αντιπροσωπεύεται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025 και το 80 τοις εκατό θα είναι μόνο ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Πηγή – Porsche