Το Honda E τάραξε τα νερά της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την BMW να ανακοινώνει την κυκλοφορία του Mini Cooper SE το 2020. Είναι το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας, το οποίο θα έχει εμβέλεια ανάμεσα στα 235 με 270 χιλιόμετρα και ταχυ-φόρτιση στα 50kW.

Το Cooper SE θα είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία των 32kWh, η οποία ισοδυναμεί σε 181 ίππους. Κάνει από 0 σε 100 χιλιόμετρα σε 7.2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα στα 150 χλμ/ω.

Mini - The 181bhp Mini Electric Is Fast And Surprisingly Affordable - News

Το Cooper SE θα έχει τέσσερις οδηγικές επιλογές. Το Sport το οποίο έχεις πιο επιθετικό στρίψιμο και “άμεση παράδοση της ισχύς”, ενώ το “Mid” είναι η default οδηγική επιλογή. Το Green μαλακώνει την επιτάχυνση ενώ το Green+ περιορίζει και απενεργοποιεί χαρακτηριστικά που καταναλώνουν ρεύμα όπως ο κλιματισμός. Ανεξαιρέτως από τις οδηγικές επιλογές, θα μπορεί να ρυθμιστεί πόσο ισχυρή θα είναι η αναπαραγωγή ενέργειες όταν αφήνεται το γκάζι.

Στο εσωτερικό εκτός από το κίτρινο περιεχόμενο και την νέα οθόνη multimedia των 5.5″, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να θυμίζει πως το όχημα είναι ηλεκτρικό.

Mini - The 181bhp Mini Electric Is Fast And Surprisingly Affordable - News

Το Mini Cooper SE θα ξεκινάει από την τιμή των 32.500€ και με κάθε έξτρα η τιμή θα αυξάνεται. Αναμένεται να παραδοθεί στους αγοραστές τον Μάρτιο του 2020.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here