Οι σπάνιες συνιστώσες έχουν αυξήσει το κόστος κατασκευής για το PS5 σε περίπου 450 δολάρια ανά μονάδα, σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg.

Ενώ η Sony τυπικά ολοκληρώνει την τιμολόγηση μιας κονσόλας τον Φεβρουάριο του έτους κυκλοφορίας, ακολουθούμενη από μαζική παραγωγή την άνοιξη, αναφέρει το Bloomberg ότι η εταιρεία ακολουθεί μια προσέγγιση αναμονής για το PlayStation 5.

Το PlayStation 4, το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013 για $399, εκτιμάται ότι έχει κοστίσει $381 για την κατασκευή της κάθε μονάδας. Εάν το PlayStation 5 έχει παρόμοιο περιθώριο κέρδους για τη Sony, η τιμή λιανικής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον $470.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεγαλύτερος αγώνας της Sony Interactive Entertainment είναι η εξασφάλιση αξιόπιστης τροφοδοσίας μνήμης DRAM και NAND flash, καθώς και οι δύο έχουν υψηλή ζήτηση.

Ορισμένοι υπάλληλοι της Sony πιστεύουν ότι η νέα κονσόλα θα πρέπει να βγει στην αγορά με κάποιες απώλειες, αν είναι απαραίτητο, για να είναι κοντά με την τιμή του Xbox Series X της Microsoft, καθώς η πλατφόρμα θα επωφεληθεί από τα παιχνίδια και τις πωλήσεις online υπηρεσιών, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν τα χαρακτηριστικά της κονσόλας να κερδίσουν την γενιά.

Ανθρωποι στο πλαίσιο της επιχείρησης PlayStation δήλωσαν ότι ο βασικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της τιμής του PlayStation 5 θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τιμολογίσει η Microsoft το Xbox Series X.

Υπάρχουν αναμφίβολα πιέσεις από τον οικονομικό διευθυντή της Sony Corporation, Hiroki Totoki για περισσότερη διαφάνεια και πληροφόρηση κατά την κυκλοφορία του PlayStation 5 για την περίοδο των εορτών που οδήγησε σε κάποια εσωτερική δυσφορία.

Εκτός από το PS5, το Bloomberg αναφέρει ότι η Sony σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του PlayStation VR κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία του PlayStation 5.

Αγαπώ το gaming και την τεχνολογία γενικότερα. Gadgetακιας μέχρι αηδίας και δεν υπάρχει κινητό που να μου ξεφύγει!