fbpx

Η Sony θα επιτρέψει στους κατόχους PlayStation 4 να καταγράφουν τις φωνητικές συνομιλίες τους

Πριν μερικές ώρες, η Sony κυκλοφόρησε την αναβάθμιση 8.00 για το PlayStation 4, που είχε κύριο στόχο να βελτιώσει το σύστημα party chat (φωνητικές συνομιλίες) μεταξύ άλλων “Quality of Life” βελτιώσεων και αλλαγών. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως η νέα αυτή αναβάθμιση έχει προκαλέσει διχασμό στην κοινότητα του PlayStation, καθώς πολλοί χρήστες αναφέρουν πως το νέο σύστημα είναι πιο περίπλοκο σε σύγκριση με πριν, ενώ επίσης αναφέρουν δυσκολίες στη σύνδεση σε online multiplayer games. Παρόλα αυτά, μια από τις αλλαγές που έγινε εσκεμμένα από την Sony είναι αυτή που ξεχώρισε περισσότερο.

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι κατά τη λήψη της ενημέρωσης 8.00, τους υποδέχτηκε ένα μήνυμα που τους προειδοποίησε ότι οι φωνητικές συνομιλίες μπορούν πλέον να καταγράφονται από άλλους χρήστες με σκοπό τον έλεγχό τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τις φωνητικές συνομιλίες του PlayStation 4 πρέπει να συμφωνήσει στους όρους για το πιθανό αυτό σενάριο μέσω ενός κουμπιού. Η Sony δεν έκανε καμία αναφορά γι’ αυτό στο blog της παρόλο που αναφέρει λεπτομερώς όλες τις υπόλοιπες αλλαγές της έκδοσης 8.00, κάτι που έκανε τους χρήστες ακόμα πιο εκνευρισμένους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony ανέφερε το ενδιαφέρον της για τις δυνατότητες καταγραφής και την παρακολούθησης φωνητικών κλήσεων στο PlayStation 4 από την έναρξη του κύκλου ζωής του 6 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τη Sony, η πρόθεση πίσω από αυτήν την κίνηση είναι η μείωση της “τοξικότητας” στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο η Sony θα μπορεί να “τιμωρεί” παίκτες, όχι μόνο για τα μηνύματά τους αλλά και για την ομιλία τους. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι αυτό ξεπερνά κάθε όριο, ειδικά επειδή οι παίκτες του PlayStation 4 πλέον πρέπει πρώτα να συμφωνούν με την εγγραφή της κλήσης για τη χρήση των δυνατοτήτων συνομιλίας, ακόμα κι αν σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν με φίλους.

Η έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά της Sony όσο αφορά στην εφαρμογή αυτού του νέου εργαλείου εποπτείας των παικτών φαίνεται να είναι το βασικό σημείο ανησυχίας για τους χρήστες. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς νιώθουν, αν θέλουν να παίξουν κάποιο online game, θα πρέπει να συμφωνούν κάθε φορά στους όρους χρήσης της λειτουργίας κλπ.

Φυσικά, εάν οι χρήστες απλώς δεν προβαίνουν σε “ακατάλληλη συμπεριφορά”, δε θα πρέπει να ανησυχούν για τυχόν συνέπειες, αν και αυτό είναι εκτός από σχεδόν οργουελικό, είναι κάτι που ακούμε συνεχώς στον τομέα της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο και της ελευθερίας του λόγου.

READ MORE

Η γνωστή σειρά Dexter και ο Michael C. Hall επιστρέφουν

Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από άρθρο του deadline, το δίκτυο Showtime παράγγειλε την παραγωγή για limited series αναβίωσης του αγαπημένου δράματος Dexter με...

Το Redmi K30S εμφανίστηκε σε υπηρεσία πιστοποίησης

Το Mi 10T είναι μία εξαιρετική συσκευή και από ότι φαίνεται θα δούμε ένα παρόμοιο κινητό. Κατά λάθος, η εταιρεία China Mobile αποκάλυψε ότι...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Sony δείχνει το User Interface του PlayStation 5

Η Sony αποκάλυψε σήμερα μέσω μιας δημοσίευσης στο blog της, το User Interface του νέου PlayStation 5 και αποκαλύπτει τα νέα χαρακτηριστικά αυτού έναν...

FIND US ON

5,487FansLike
727FollowersFollow
304FollowersFollow
1,590SubscribersSubscribe