Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η Sony δε θα παρευρεθεί στην Ε3. Πρόκειται σαφώς για ένα σημαντικό πλήγμα για την έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι φέτος θα έχουμε την κυκλοφορία κονσόλας PlayStation. Άλλωστε, δεν είναι παράλογο να ισχυριστούμε ότι θα έχει τα δικά του events.

Η εταιρία από τη μεριά της δήλωσε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον οργανισμό ESA, αλλά έχουν την αίσθηση ότι δεν είναι το κατάλληλο event για να επικεντρωθούν φέτος. Σκοπεύει ωστόσο να είναι παρούσα σε εκατοντάδες events παγκοσμίως. Ακόμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο στόχος τους είναι να βεβαιωθούν ότι οι fans νιώθουν κομμάτι της οικογένειας του PlayStation. “Έχουμε μια φανταστική ομάδα από τίτλους που έρχονται για το PlayStation 4 και σε συνδυασμό με το Playstation 5, θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά”.

Η Sony κάποτε ήταν τακτική ως παρουσία στην Ε3, με τεράστια booth και show floor. Ακόμα, είχε κάθε χρόνο συνέντευξη τύπου, γεμάτη από ανακοινώσεις hardware και παιχνιδιών. Ωστόσο, το 2019 η Sony προσπέρασε το γεγονός, λέγοντας ότι “θέλουν να σκεφτούν διαφορετικά”. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι η εταιρία έκρινε σκόπιμη την απουσία της επειδή δεν είχε αρκετά να παρουσιάσει. Θεωρήθηκε βέβαια ότι θα επιστρέψει δριμύτερη το 2020 για να προετοιμάσει το έδαφος για το PlayStation 5, που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Αυτό μοιάζει αρκετά παράδοξο αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρία χτίζει hype με διάφορους τρόπους. Από την άλλη, μοιάζει να δοκιμάζει διαφορετικές τακτικές στο marketing. Αυτό φαίνεται από την άμεση κυκλοφορία exclusives και την ταυτόχρονη κυκλοφορία της κονσόλας παγκοσμίως. Πλέον, όμως, έχει γίνει σαφές ότι ο κολοσσός της παγκόσμιας βιομηχανίας, δε βλέπει ιδιαίτερη αξία στο να παρευρίσκεται στο μεγαλύτερο γεγονός της βιομηχανίας video games.

Ίσως είναι ένα σημάδι των καιρών. Η Microsoft έχει επίσης αποστασιοποιηθεί από την Ε3. Αντ’αυτού, διοργανώνει events και συνεντεύξεις για το Xbox στο L.A. Live complex. Έτσι, ήταν φυσιολογικό η περυσινή Ε3 να μοιάζει αρκετά άδεια.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here