Η Honda Motor Co., Ltd. δημιούργησε μία νέα θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται Ashirase Inc. Το πρώτο τεχνολογικά προηγμένο προϊόν της Ashirase Inc. είναι αρκετά επαναστατικό, αλλά δεν έχει να κάνει με τον κόσμο της αυτοκίνησης.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα σύστημα πλοήγησης που εφαρμόζεται πάνω σε παπούτσια για να υποστηρίξει άτομα με προβλήματα όρασης. Η Honda στοχεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του συστήματος, το οποίο ονομάζεται επίσης Ashirase, έως το Μάρτιο του 2023.

Honda's Ashirase Navigation For Visually Impaired

Το Ashirase χρησιμοποιεί μία εφαρμογή (που πιθανώς θα λειτουργεί και σε Android και σε iOS) και μία συσκευή 3D δόνησης με έναν αισθητήρα κίνησης που είναι συνδεδεμένος μέσα στον μηχανισμό και εφάπτεται πάνω στο πόδι. Με τη χρήση δονήσεων, το Ashirase ενημερώνει το χρήστη πότε να πάει ευθεία, πότε να στρίψει δεξιά, πότε αριστερά και πότε να σταματήσει. Η Honda είπε ότι το προϊόν θα λαμβάνει υπόψη και τη διαισθητική κατανόηση της διαδρομής από τον ίδιο τον χρήστη, ώστε να μην χρειάζεται να λαμβάνει συνεχώς οδηγίες και εντολές που ίσως του αποσπάσουν την προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθοδήγηση διαδρομής παρέχεται από το Global Navigation Satellite System και οι συσκευές δονούνται παράλληλα με το νεύρο του ποδιού αμέσως αφού λάβουν σήμα από τον δορυφόρο.

Honda's Ashirase Navigation For Visually Impaired

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η Honda δεν είναι μόνο μία αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και μία εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα για να βοηθήσει σε διάφορους τομείς της ζωής. Πέρυσι παρουσίασε το Ropot, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί συσκευή προειδοποίησης τυφλών σημείων για παιδιά ηλικίας 7 ετών στην Ιαπωνία όταν περπατούν, ενέργεια που πραγματοποιήθηκε λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού ατυχημάτων με μικρά παιδιά στους δρόμους της Ιαπωνίας.

Με την παρουσίαση του Ashirase, η Honda επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα με προβλήματα όρασης που χρειάζονταν βοήθεια όταν περπατούσαν, εξ ου και η δημιουργία αυτού του μηχανήματος και λογισμικού.

Διαβάστε επίσης:

Ferrari F171: Επιστροφή στον V6 κινητήρα μετά την Dino του 50′ 

Η Lamborghini Sian αποκτά αντίγραφο κλίμακας 1:1 από τη Lego