Τον τελευταίο καιρό ακούμε αρκετές φήμες σχετικά με το AR/VR headset της Apple, πόσο μάλλον τις τελευταίες μέρες. Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, έγιναν κάποιες αναφορές οι οποίες μας έδωσαν πιο ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα της Apple. Συγκεκριμένα “αποκαλύφθηκαν” λεπτομέρειες σχετικά με το hardware που θα χρησιμοποιήσει η Apple. Ξέρουμε ήδη πως η Apple διαθέτει AR Kit και πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας, όμως που θα “φορεθεί” αυτό το λογισμικό;

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, όλα ξεκίνησαν από το The Information όπου μας έδειξε την δικιά του οπτική πάνω στις λεπτομέρειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φημολογούμενου headset της Apple. Συνοπτικά, αναμένουμε να κοστίζει $3.000, να διαθέτει δύο οθόνες 8K ανάλυσης και να περιέχει δώδεκα κάμερες για real time παρακολούθηση κίνησης και προβολή βίντεο.

Όλα τα παραπάνω ήταν – σχετικά – αβάσιμες φήμες μέχρι πρόσφατα. Μεταξύ των παραπάνω πληροφορίων αναφέρθηκαν και άλλα πράγματα. Όμως όλα αυτά “ανάγκασαν” την Apple να ανακοινώσει πως ένας υπεύθυνος που έχει ασχοληθεί παλαιότερα με hardware θα ασχοληθεί και θα γίνει επικεφαλής σε ένα “ανώνυμο” project.

Σίγουρα η παραπάνω “επίσημη πληροφορία” δεν μας λέει “στα ίσια” πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα AR/VR headset. Όμως η συγκεκριμένη κίνηση της Apple φαίνεται πως έγινε για να ενθαρρύνει τις φήμες γύρω από το νέο εγχείρημα.