Το PUBG 2 φαίνεται πως θα καταφθάσει συντομότερα από ό,τι είχαμε στο μυαλό μας. Οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή μιλούν για μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε σύγκριση με το original PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Ο γνωστός leaker για θέματα που αφορούν στο παιχνίδι, PlayerIGN, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, το νέο project βρίσκεται υπό ανάπτυξη στην Krafton. Λέγεται, λοιπόν, ότι το PUBG 2 θα δώσει έμφαση στο ρεαλισμό. Αυτή η είδηση συμβαδίζει απόλυτα με την ιδέα ότι ένα sequel του PUBG θα παραμείνει πιστό στις βάσεις που έθεσε ο πρώτος τίτλος. Ο leaker είπε ακόμα ότι το επερχόμενο παιχνίδι θα παραμείνει ένα Battle Royale και δε θα αποκτήσει single player campaign και άλλα multiplayer modes.

Οι developers του PUBG 2, ουσιαστικά είναι τα ίδια άτομα με αυτά που είναι υπεύθυνα για το πρώτο. Πρόκειται για την PUBG Corp, που έχει συγχωνευτεί με την νοτιοκορεάτικη Krafton. Ωστόσο, υπάρχουν και νέα πρόσωπα στην ομάδα ανάπτυξης, τα οποία λέγεται πως έχουν εμπειρία στη δημιουργία τίτλων battle royale. Δε γνωρίζουμε ονόματα, αλλά μπορεί εύκολα να υποτεθεί ότι έχουν στοχευθεί άτομα που έχουν γνώση στον τομέα.

Παρά τη ραγδαία πτώση του, το PUBG παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον τομέα του, με 450.000 παίκτες καθημερινά στο Steam. Παράλληλα, το PUBG Mobile έχει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα κάθε μέρα.