Ίσως το νέο είναι παλιό, αλλά είναι μια ιδιαίτερα καλή απάντηση στα όσα ακούγονται περί video games σήμερα. Το μακρινό 2017, η ομάδα McLaren F1 αναζητούσε simulator driver, και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε τα video games.

Η ιστορία της McLaren F1 Team

Ας λύσουμε πρώτα κάποιες τυχόν υπάρχουσες απορίες πριν συνεχίσουμε. Η McLaren είναι η δεύτερη μακροβιότερη ενεργή ομάδα της F1, από το 1966. Ο Simulator Driver είναι ένα άτομο, συνήθως οδηγός ο ίδιος, ο οποίος οδηγάει σε επαγγελματικό προσομοιωτή για την ομάδα. Εκεί είναι υπεύθυνος για τις διάφορες ρυθμίσεις του μονοθεσίου.

Και εκεί ξεκινάει το παράδοξο. Όσο οι περισσότερες ομάδες προσέλαβαν κάποιον επαγγελματία οδηγό για αυτή τη θέση, η McLaren διάλεξε έναν gamer. Πιο συγκεκριμενα, σε συνεργασία με την Logitech έτρεξαν τον διαγωνισμό “World’s Fastest Gamer”, ο νικητής του οποίου κέρδιζε ένα συμβόλαιο ενός χρόνου με την ομάδα.

Ο διαγωνισμός δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Darren Cox, του εγκεφάλου πίσω από το GT Academy της Nissan. Βέβαια και πάλι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Ο νικητής έπρεπε να κατέχει κάποιες βασικές μηχανικές γνώσεις, να μπορεί να δουλέψει σε μια ομάδα, και να έχει την απαραίτητη σωματική και ψυχική δύναμη για μια τέτοια δουλειά. Στον διαγωνισμό 10 άτομα διαγωνίστηκαν στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren σε διάφορους αγώνες. Από αυτούς, οι 4 θα προχωρούσαν, ενώ οι άλλοι 6 θα επιλέγονταν από άλλες πλατφόρμες. Στο μέλλον η McLaren θα έριχνε περισσότερη βαρύτητα, κάτι το οποίο δεν μπορούσε το 2017 καθώς ήταν στον πάτο της βαθμολογίας.

Βέβαια, δεν είναι και πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς τα video games για να βρει προσωπικό για την εταιρεία του. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένα RPG παιχνίδι, μέσα από το οποίο οι πιθανοί εργοδότες μπορούν να βρουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν σε ένα άτομο μέσω των επιλογών τους στο παιχνίδι. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Πιστεύετε ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο σε ανάλογες καταστάσεις; Πείτε μας στα σχόλια.

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here