Ως γνωστόν, η Κίνα δεν είναι και το πιο φιλελεύθερο καθεστώς που υπάρχει. Έρχεται όμως να ταράξει λίγο ακόμα τα νερά. Συγκεκριμένα, νέος νόμος θέτει όριο ημερήσιας ενασχόλησης με τον υπολογιστή καθώς και τις ώρες για τις οποίες είναι αυτό δυνατό. Μιλάμε πάντα για τους ανήλικους χρήστες.

Αρχικά, τίθεται το όριο ημερήσιας ενασχόλησης με βιντεοπαιχνίδια. Μέσα στην εβδομάδα πλέον ο καθένας δικαιούται να παίζει μια ώρα τη μέρα, με το όριο να αυξάνεται στις 3 για τα Σαββατοκύριακα. Ακόμα, δεν μπορεί το παιδί να παίξει μετά τις 10 το βράδυ και πριν τις 8 το πρωί.

Ταυτόχρονα, ανάλογα την ηλικία του παιδιού, τίθεται μηνιαίο όριο για DLC ανάμεσα στα $28-$57, ανάλογα πάντα την ηλικία.

Η Κινεζική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οδηγείται στην ισχύ τέτοιων νόμων για να αυξήσει την “ακαδημαϊκή απόδοση”, να καταπολεμήσει τον εθισμό στα video games και ακόμα, τη μυωπία.

Τα παιδιά θα πρέπει να συνδέονται με τα πραγματικά τους στοιχεία για να τους επιτρέπεται πρόσβαση.

Τώρα, το τι μπορεί να ακολουθήσει αν κάποιος δεν τηρήσει αυτούς τους κανόνες, είναι άλλη συζήτηση. Η Κίνα, εξάλλου, είναι γνωστή, τόσο για τα παράλογα μέτρα, όσο για τις ακόμα πιο παράλογες ποινές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εδώ και 5 χρόνια πατάμε F για φόρο τιμής στο Advanced Warfare

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here