Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από την κυκλοφορία του Half-Life 2: Episode 2. Παράλληλα, η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Half-Life: Alyx βρίσκεται μόλις λίγους μήνες μακριά. Κάπως έτσι, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αρκετοί gamers που θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους γύρω από την επιτυχημένη σειρά. Η Valve λοιπόν είναι εδώ για να κάνει αυτή την επιθυμία πραγματικότητα. Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις της σειράς είναι ΔΩΡΕΑΝ στο Steam, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι το Alyx εκτυλίσσεται πριν το Half Life 2, σύμφωνα με τη Valve υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και στοιχεία της ιστορίας που είναι κοινά. Η ομάδα development πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς ένα νέο παιχνίδι, είναι να παίξει τα παλαιότερα. Για αυτό και πάρθηκε η απόφαση αυτό να γίνει όσο το δυνατόν ευκολότερο για το κοινό.

Έτσι, όλοι οι χρήστες του Steam μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν όλα τα παιχνίδια της σειράς μέχρι την κυκλοφορία του Half-Life Alyx μέσα στο Μάρτιο. Και το καλό δεν τελειώνει εδώ. Η Valve συμπεριλαμβάνει στην προσφορά και τα expansions Opposing Force και Blue Shift, καθώς και το Team Fortress Classic! Δυστυχώς, τα εξαιρετικά Portal και Portal 2 δεν περιλαμβάνονται, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!