Ο κοροναϊός είναι πρώτη είδηση αρκετό καιρό τώρα. Βέβαια, είναι αρκετά πιο έντονο το φαινόμενο στη Κίνα. Εκεί, οι πολίτες έχουν συμβουλευτεί να αποφεύγουν οποιαδήποτε είδους μετακίνηση και να κρατάνε τις εξόδους τους από το σπίτι στο ελάχιστο. Στη προσπάθεια αυτή, ένας Κινέζος developer, δίνει έναν από τους flagship τίτλους του δωρεάν.

Η Kagami Works, dev του “Mirror”, αναφέρει ότι “το έτος μόλις ξεκίνησε και ήδη αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Για να αποφύγει κάνεις τον ιό, καλύτερα να μείνει σπίτι. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να δώσουμε 45.000 αντίτυπα του Mirror για να σας κρατάει συντροφιά. Παρακαλούμε δεχτείτε το δώρο μας και μείνετε δυνατοί!”

Παίκτες στην κεντρική Κίνα μπορούν να πάνε σε μια ιστοσελίδα, όπου βάζουν τον αριθμό κινητού τους, γίνεται η επιβεβαίωση και λαμβάνουν το αντίγραφο τους. Το Mirror είναι παιχνίδι του 2018 και σύμφωνα με το Steam ήταν ο δεύτερος καλύτερος τίτλος της χρονιάς. Αν θέλει κανείς μπορεί να δει την ανακοίνωση εδώ.

Πριν πούμε το οτιδήποτε, να θυμίσουμε αρχικά ότι η πορνογραφία είναι απαγορευμένη στην Κίνα. Επίσης, είναι αξιοπρόσεκτο πως ο developer το κάνει αυτό αποκλειστικά για τους gamers, αν και κάποιος μπορεί να θεωρήσει λίγο υποτιμητικό ότι δίνεται αυτό το παιχνίδι. Σε αυτή τη περίπτωση βέβαια, κάθε κίνηση είναι αποδεκτή. Ελπίζουμε μόνο να λειτουργήσει όπως αναμένεται.

Κρίνοντας από το ότι ο ιός κάθε άλλο παρά έχει μειωθεί, ίσως δούμε ανάλογες πράξεις στο κοντινό μέλλον. Εξάλλου προέχει η υγεία των πολιτών, οπότε ίσως να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι developers. Θα δούμε τι θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Untitled Goose Game: Τώρα αναστατώνει την επιφάνεια εργασίας σας

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.