fbpx

EA: Αναθέτει και πάλι τα Need For Speed στην Criterion

Ίσως να μην γνωρίζετε τα ονόματα Ghost Games και Criterion, αλλά ξέρετε σίγουρα την EA. Αυτές οι δύο λοιπόν αποτελούν υποτμήματα της EA. Η Ghost είναι πίσω από το τελευταίο Need for Speed, που αντιμετώπισε καλές κριτικές και επιτυχία στις πωλήσεις. Η Criterion είναι πίσω από πολύ λιγότερο πετυχημένους Need For Speed τίτλους. Ανάμεσα σε άλλα, η Criterion κατηγορήθηκε για κακά driving mechanics και έλλειψη επιλογών customization, σήμα κατατεθέν της σειράς.

Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα έλεγε ότι η Ghost ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει, και θα άφηνε σε αυτούς τη σειρά. Εδώ όμως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Η Ghost από ότι φαίνεται, θα μετατραπεί σε EA Gothenburg, με τα ηνία της σειράς να παίρνει η Criterion. Το στούντιο θα αλλάξει ρόλο, και θα επικεντρώνει στην υποστήριξη άλλων εγχειρημάτων. Η EA ανέφερε ότι πολλά από τα άτομα της ομάδας αυτής συνέβαλλαν στην μηχανή Frostbite, οπότε θα ήταν πιο χρήσιμο να επιβλέπουν αλλά παιχνίδια.

Όσο για τη δημιουργική ομάδα της Ghost, θα μεταφερθούν στην Criterion και σε άλλες ομάδες της EA.

Οι δύο εταιρείες

Η Ghost έχει στο ενεργητικό της τα Need For Speed από το Rivals και έπειτα, όμως η EA αναφέρει ότι το στούντιο αδυνατούσε να προσελκύσει κόσμο. Αντίθετα, η Criterion είναι μια από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Criterion είναι αυτή πίσω από την σειρά Burnout. Έπειτα, ανέλαβε τα Nerd for Speed Most Wanted και Hot Pursuit, τα πρόσφατα. Το 2013 όμως, το studio έπεσε, με πολλούς εργαζόμενους να πηγαίνουν στην Ghost, η οποια τώρα έχει παρακλάδι μέσα στην Criterion. Από τότε, υποστηρίζει την EA σε παιχνίδια όπως τα δύο τελευταία Star Wars Battlefront και το Battlefield V.

Η ίδια επιθυμεί, με το πάθος τους για racing παιχνίδια, να φέρει το παιχνίδι σε μια νέα γενιά. “Η Ghost έφερε πολλές νέες εμπειρίες στους παίκτες. Όμως θέλουμε να διατηρούμαστε σε ΑΑΑ επίπεδο χρειαζόμαστε ομάδες με ποικιλία ικανοτήτων. Αυτά δεν είναι διαθέσιμα στο Gothenburg.

Προσωπική Άποψη

Σαν φαν των αγωνιστικών παιχνιδιών, μπορώ να πω με το χέρι στη καρδιά ότι είχα σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη των νέων Need For Speed. Η σειρά έχασε τον δρόμο της κάπου στη μέση, μη γνωρίζοντας τι θέλει να είναι. Και αυτό δεν το παρατηρώ μόνο σε εμένα. Πριν καμιά δεκαετία, το όνομα Need for Speed σήμαινε πολλά περισσότερα απότι τώρα. Η περίοδος που η Criterion είχε το παιχνίδι σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ελπίζουμε να παραδειγματίστηκε από τον προηγούμενο τίτλο και να ακολουθήσει μια παρόμοια πορεία, ειδικά με τον ανταγωνισμό που έχει. Μπορεί το GRID να μην ήταν η τεράστια εμπορική επιτυχία, όμως η ανακοίνωση συνεργασίας Codemasters-Slightly Mad Studios θα έπρεπε σίγουρα να σηκώνει μερικά βλέφαρα. Αν θέλει η EA να διατηρήσει ένα όνομα για τη σειρά, και να μη τη στείλει στον κάλαθο των αχρήστων όπως με το Mass Effect, θα χρειαστεί κάτι καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Developer του Call of Duty απολογείται για το τεράστιο μέγεθος των αρχείων για τη Season 2

READ MORE

CatDog: Εσείς θυμάστε το ΓατόΣκυλο του Nickelodeon;

Το CatDog (γνωστό στην χώρα μας ως ΓατόΣκυλο) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Peter Hannan για το Nickelodeon....

Εντός του Warzone θα γίνει η αποκάλυψη του επόμενου Call of Duty Cold War

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι το Warzone είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια αυτό το διάστημα, με συνολικά περισσότερο από 75 εκατομμύρια...

Ανασχεδιασμένο και ταχύτερο Xbox Store μέσα στο Φθινόπωρο

Όπως και με το Origin, έτσι και για το Xbox Store αποφασίστηκε ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στο UI του ηλεκτρονικού...

FIND US ON

5,495FansLike
727FollowersFollow
304FollowersFollow
1,540SubscribersSubscribe