Ας παραδεχτούμε όλοι κάτι. Όλοι, σε μία τουλάχιστον στιγμή της ζωής μας, πήραμε ένα “άχρηστο” game. Είτε το είχε σε πολύ καλή τιμή, είτε ήταν ΑΑΑ τίτλος είτε οτιδήποτε παρόμοιο. Το πρόβλημα είναι ότι έχει γίνει, και πολλοί έχουν μεγάλες βιβλιοθήκες ςοαιχνιδιων όπου τα περισσότερα απλά στοιχειώνουν τα ράφια για χρόνια. Το Steam καταλαβαίνει προφανώς ότι γίνεται αυτό. Θέλοντας να δημιουργήσει μια πιο φιλική εμπειρία, φέρνει ένα νέο μηχανισμό για να βοηθήσει στη καταπολέμηση αυτού.Ο λόγος στο Play Next.

Το Play Next σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βλέπει ποια παιχνιδια παίζει περισσότερο ο παίκτης, και να προτείνει αλλά παρόμοια. Βέβαια όχι αλλά παιχνίδια, που δεν έχει ο παίκτης. Το όργανο αυτό θα προτείνει παιχνίδια που βρίσκονται ήδη στη βιβλιοθήκη αλλά είτε δεν έχουν παιχτεί καθόλου, είτε έχουν να παιχτούν χρόνια.

Στη σελίδα του Play Next προτείνονται 3 παιχνίδια. Εάν κανένα από αυτά δεν ενθουσιάζει, η σελίδα μπορεί να προτείνει άλλους τίτλους. Λέει μάλιστα ότι χρησιμοποιεί “machine learning” για να επιλέξει τα παιχνίδια. Μάλλον δηλαδή θα ταιριάζει είδη παιχνιδιών για να βρει παρόμοια αποτελέσματα. Αυτό βέβαια δεν είναι ακόμα έτοιμο, γι’ αυτό και βρίσκεται ακόμα στο Steam Labs. Εννοείται ότι εφόσον ακόμα αναπτύσσεται, μπορεί να δώσει περίεργα αποτελέσματα.

Μπορείτε να βρείτε το Play Next εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην E3 2020

Επειδή δε το ψήνω να περνάω μαθήματα, λέω να γράφω άρθρα. Λογικά θα με βρει κανείς ανά πάσα σχεδόν ώρα σε ένα από τα παρακάτω.