Η διαδικασία των πέναλτι στο FIFA μπορεί να είναι πολύ αγχωτική, πολλές φορές και άδικη. Σίγουρα όμως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Αυτός είναι ο Giuseppe Guastella, επαγγελματίας παίκτης FIFA. Εκτελεί το πέναλτι που θα έπρεπε να είναι το τελευταίο στη διαδικασία. Και όπως θα έβλεπε και οποιοσδήποτε διαθέτει μάτια, η μπάλα μπαίνει σαφώς στο τέρμα. Τα δίχτυα κουνιούνται και η μπάλα “αναπαύεται” στο εσωτερικό της εστίας. Με άλλα λόγια, είναι καθαρό γκολ.

Το FIFA 20 ωστόσο είχε άλλη άποψη. Για λόγο που δε γνωρίζει κανένας, το γκολ αυτό δε μέτρησε. Και αυτό μάλιστα κόστισε στον παίκτη την πρόκριση στην επόμενη φάση κάποιου τουρνουά. Όπως φαίνεται και σε tweet του, μοιάζει αρκετά απογοητευμένος. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, καθώς έχασε μια σημαντική νίκη εξαιτίας ενός bug. Και τι bug. Πραγματικά πρέπει να έχουμε χρόνια, ίσως δεκαετίες να δούμε κάτι τέτοιο σε τέτοιο παιχνίδι.

Αυτό που είναι ίσως ακόμα πιο περίεργο από το bug καθεαυτό, είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές, παρότι είδαν τι έγινε, πήραν το μέρος του παιχνιδιού και απέκλεισαν τον Giuseppe Guastella από τα προκριματικά Βορείου Αμερικής για το FIFA Ultimate Team Champions Cup! Ναι μεν τα bugs και τα μικροπροβλήματα είναι μέρος της ζωής μας όσο αφορά στο gaming, αλλά αυτό είναι πραγματικά πρωτοφανές. Και η απόφαση των διοργανωτών το κάνει σίγουρα χειρότερο.