Η Ubisoft προσφέρει το Child of Light στο Uplay δωρεάν, από τις 3 το μεσημέρι σήμερα (24 Μαρτίου) μέχρι τις 3 το μεσημέρι στις 28 Μαρτίου. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε διάφορες πλατφόρμες το 2014 και είχε δεχτεί πολλά θετικά σχόλια από όσους το έπαιξαν. Δυνατά του σημεία ήταν τα art και sound direction. 

Στο Child of Light, ήρωας είναι η Aurora, κόρη του Δούκα της Carniola. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Lemuria, ένα μυστικό κόσμο που έχει ανάγκη από βοήθεια. Η πριγκίπισσα Aurora είναι η εκλεκτή ως Child of Light και έχει τη δύναμη να πετά. Παίρνοντας διάφορους χαρακτήρες ως συντροφιά κατά την περιπέτειά της, όπως ο Igniculus, η Aurora πολεμά τέρατα της Dark Queen. Στόχος είναι να επαναφέρει τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια. Μόνο όταν το καταφέρει αυτό θα επιστρέψει στην οικογένειά της.

Το εντυπωσιακό με το παιχνίδι είναι ότι είναι σχεδιασμένο στο χέρι, χρησιμοποιώντας ένα watercolour effect για το rendering. Πλάι σε αυτόν τον υπέροχο σχεδιασμό υπάρχει και ένα αξιομνημόνευτο soundtrack που έχει συνθέσει η Cœur de pirate.

Το combat system είναι turn-based και χρησιμοποιεί ένα “σύστημα μάχης ενεργού χρόνου”, παρόμοιο με παλιά JRPGs όπως το Final Fantasy 7. Μπορείς να ανεβάσεις level τα μέλη του party σου και να αναβαθμίσεις τις ικανότητές τους και να ξεκλειδώσεις νέες. Υπάρχει και crafting system που βασίζεται σε ένα σύστημα πετραδιών. Επιπλέον θα λύσετε πολλούς γρίφους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here