Το Plague Inc. ως γνωστόν είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες δημιουργούν και καλλιεργούν μια ασθένεια προκειμένου να αφανίσουν όσο μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας μπορούν. Ωστόσο, με την πανδημία του ιού COVID-19 να ταλαιπωρεί τον πλανήτη, η Ndemic Creations δουλεύει σε ένα νέο mode. Σε αυτό, οι παίκτες θα αλλάζουν στρατόπεδο σε σχέση με το κανονικό παιχνίδι και θα προσπαθούν να περιορίσουν μια πανδημία.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τόσο σε κονσόλα όσο και σε κινητά, από την κυκλοφορία του το 2012. Ωστόσο πλέον είναι σε μια άβολη θέση. Εδώ και μερικούς μήνες, είναι σαν να μας απειλεί ένα δημιούργημα κάποιου … χρήστη του παιχνιδιού, αφού ο κορωνοϊός έχει διαδοθεί για τα καλά παγκοσμίως. Το Φεβρουάριο το Plague Inc. απαγορεύτηκε από το Steam και τα καταστήματα εφαρμογών στην Κίνα, λόγω της συνολικής κατάστασης.

To mode σχεδιάζεται με τη βοήθεια ειδικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Global Outbreak Alert και Response Network. Οι παίκτες θα μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στην έρευνα και να ενισχύσουν τα συστήματα υγείας. Θα μπορούν ακόμα να παρθούν μέτρα όπως καραντίνες, ταξινομήσεις, δημόσιες αποστάσεις και κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών. Λίγο πολύ πρόκειται για όσα γίνονται και τώρα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση είμαστε “οι καλοί”.

Δεν έχουμε κάποια πληροφορία για το πότε θα κυκλοφορήσει το νέο mode του Plague Inc. Θα είναι όμως κομμάτι μιας δωρεάν ενημέρωσης όταν γίνει αυτό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here