Λίγες μόλις ώρες πάνε από την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού του Apple. Το iOS 13 έφτασε για τις συσκευές Apple iPhone, iPad και iPod ενώ υπάρχει και η έκδοση για τα Mac.

Το λογισμικό της Αμερικάνικης εταιρείας για τις κινητές συσκευές βρίσκεται ακόμα στην beta μορφή του. Ωστόσο, με την βοήθεια αυτού του οδηγού, θα μπορέσετε να το εγκαταστήσετε στην συσκευή σας. Κάθε φορά που εγκαθιστούμε ένα λειτουργικό σύστημα, προτιμούμε την μέθοδο clean install. Αυτό σημαίνει πως θα διαγράψουμε κάθε προηγούμενο αρχείο και θα κάνουμε μια καθαρή εγκατάσταση εξ αρχής. Για τα iPhones της Apple, η διαδικασία γίνεται μέσω του iTunes και των IPSW firmware αρχείων. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δεν ξέρετε ποια είναι αυτά, μιας και η διαδικασία είναι απλή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτού ξεκινήσουμε την διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού, είναι καλό να κάνουμε ένα backup τα αρχεία μας. Κανένας οδηγός, site ή τρίτο πρόσωπο δεν φέρει ευθύνη για πιθανή απώλεια αρχείων. 

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, είναι να βεβαιωθούμε πως η συσκευή μας υποστηρίζει το iOS 13 beta.

iOS 13

iOS 13

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την διαδικασία εγκατάστασης θα πρέπει να έχουμε συνδρομή στο Apple Developer Program. Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε πρόσβαση στην πλήρη έκδοση των iOS 13 beta IPSW αρχείων. Έπειτα, θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο το Xcode στο Mac μας.

Στην συνέχεια ακολουθούμε τα εξής βήματα:

  • Συνδεόμαστε στην ιστοσελίδα του Apple Developer Program και μεταφερόμαστε στην καρτέλα Downloads.
  • Κάνουμε scroll down μέχρι να φτάσουμε στα Featured Downloads.
  • Ακριβώς κάτω από το iOS 13 beta, θα δούμε το Download Restore Images. Εμείς επιλέγουμε το κουμπί Show All πιο δίπλα.
  • Στην συνέχεια επιλέγουμε τα IPSW αρχεία που παραπέμπουν στην συσκευή μας. Για την διευκόλυνσή σας, προτείνω να τα αποθηκεύσετε στην επιφάνεια εργασίας σας.
  • Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, απλά συνδέστε την Apple συσκευή σας με το Mac μέσω ενός Lightning καλωδίου.
  • Έπειτα, ανοίξτε το iTunes και πατήστε πάνω αριστερά το εικονίδιο του iPhone.
  • Πατήστε Restore iPhone ενώ κρατάτε πατημένο το αριστερό Option Key στο πληκτρολόγιό σας. Πλέον, επιλέξτε από την επιφάνεια εργασίας σας το αρχείο IPSW που κατεβάσατε πριν λίγο.
  • Το iTunes θα ξεκινήσει την εισαγωγή των αρχείων στην συσκευή σας. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε την οθόνη έναρξης στην συσκευή σας. Πλέον, η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση και set up από την αρχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επισημαίνουμε ξανά πως προτού ξεκινήσουμε την διαδικασία αναβάθμισης λογισμικού, είναι καλό να κάνουμε ένα backup τα αρχεία μας. Κανένας οδηγός, site ή τρίτο πρόσωπο δεν φέρει ευθύνη για πιθανή απώλεια αρχείων. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεβάστε τα stock wallpapers του iOS 13

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Ίσως πλέον, να τον λες και SysAdmin. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here