Οι φωτογραφίες τα τελευταία χρόνια συνοδεύουν όλο και περισσότερες στιγμές της ζωής μας. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών προκειμένου να έχουν ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τις πέντε καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Μια φωτογραφία για να δείχνει φανταστική και με ζωντανά χρώματα, πρέπει να υποστεί επεξεργασία. Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές και προγράμματα τόσο σε σταθερό υπολογιστή όσο και σε κινητές συσκευές. Αρκετοί είναι αυτοί που πριν ανεβάσουν μια φωτογραφία τους στο Instagram για παράδειγμα, κάνουν ένα μικρό edit νωρίτερα και το αποτέλεσμα της φωτογραφίας εκτοξεύεται. Οι παρακάτω εφαρμογές, αφορούν σε Android και iOS συσκευές και είναι εντελώς δωρεάν.

1. Snapseed

Διατίθεται σε Android και iOS | Δωρεάν

εφαρμογές

Το Snapseed είναι επίσημη εφαρμογή της Google. Παρέχεται εντελώς δωρεάν και προσφέρει μια πληθώρα επιλογών. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες photo editor εφαρμογές με έτοιμα φίλτρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από κάθε φωτογραφία. Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να φτιάξει και τα δικά του φίλτρα. Υπάρχουν επιλογές όπως cropping, straightening, frames, add text, vignettes και πολλά άλλα. Άξιο σημείωσης είναι η επιλογή για masking, που επιτρέπει την επιλεκτική επεξεργασία της εικόνας για πιο επαγγελματική δουλειά.

2. Adobe Photoshop Express

Διατίθεται σε Android και iOS | Δωρεάν

εφαρμογές

Η πασίγνωστη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών της Adobe έρχεται και στα κινητά. Η Express έκδοση του Photoshop παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους χρήστες, ενώ υπάρχει και μια επί πληρωμή για αυτούς που κατέχουν την συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας. Πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι ιδανική λίγο πολύ για όλα. Επιλογές όπως cropping, red-eye correction, brightness, contrast, saturation και borders είναι διαθέσιμες εντός. Ασφαλώς, το Adobe Photoshop Express παρέχει εξ αρχής ορισμένα φίλτρα για τις φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα χρώματα και βελτιώνουν την κάθε φωτογραφία.

3. Adobe Lightroom

Διατίθεται σε Android και iOS | Δωρεάν

εφαρμογές

Ένα ακόμα πρόγραμμα της Adobe έρχεται και για κινητά. Το πασίγνωστο Lightroom, που από πολλούς μάλιστα, θεωρείται ως υποδεέστερο του Photoshop και δεν αναγνωρίζουν την αξία του. Η εφαρμογή της Adobe παρέχει κάθε δυνατή επιλογή που μπορεί να έχει ο χρήστης για επεξεργασία φωτογραφιών. Είναι το all-in-one εργαλείο για γρήγορες και επαγγελματικές πινελιές πάνω στις φωτογραφίες. Μπορεί και επεξεργάζεται μέχρι και RAW αρχεία από φωτογραφικές μηχανές ενώ έχει αμέτρητες επιλογές και φίλτρα. Πλέον, το Adobe Lightroom CC μπορεί και συνδέεται με το Adobe Creative Cloud και διαχειρίζεται τις φωτογραφίες “on the go” χωρίς να χρειάζεται οι μεταφορά τους με καλώδιο από μια συσκευή σε άλλη.

4. VSCO

Διατίθεται σε Android και iOS | Δωρεάν

εφαρμογές

Ποιος είπε πως το απλό δεν είναι και το επιθυμητό. Το VSCO είναι μια πολύ απλή στην χρήση εφαρμογή και χωρίς πολλά περιττά στοιχεία που μπερδεύουν τον χρήστη. Η βασική χρήση του βασίζεται στα πάμπολλα φίλτρα που προσφέρει. Μιας και το Instagram έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων, το VSCO προσπαθεί να φέρει την απλότητα στην επεξεργασία των φωτογραφιών με την χρήση προεγκατεστημένων φίλτρων. Έπειτα από κάθε εφαρμογή φίλτρου, ο χρήστης έχει την επιλογή να φτιάξει και ρυθμίσεις όπως cropping, borders, exposure, contrast, temperature και άλλα.

5. Prisma Photo Editor

Διατίθεται σε Android και iOS | Δωρεάν

εφαρμογές

Τέλος, έχουμε μια εφαρμογή που προσφέρει ένα πιο artistic στυλ. Με περισσότερα από 300 φίλτρα μπορεί κανείς να μετατρέψει την φωτογραφία του σε “ζωγραφιά” ή “σχέδιο”. Η εφαρμογή αυτή παίζει με τα διάφορα στυλ φωτογραφίας και αλλάζει αρκετά πολλές φορές το τελικό αποτέλεσμα. Ο χρήστης ξεδιπλώνει τον καλλιτέχνη που κρύβει μέσα του και έπειτα από μια σειρά αλλαγών βρίσκει το ιδανικό αποτέλεσμα. Η χρήση της εφαρμογής είναι απλή και πατάει στα πρότυπα του Instagram με απλά sliders και επιλογή φίλτρων.

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών το 2019 όπως τις έχουμε ξεχωρίσει εμείς μεταξύ άλλων. Ασφαλώς, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες εφαρμογές στα stores κάθε εταιρείας και για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες. Ωστόσο, θα χαρούμε να διαβάσουμε τις απόψεις σας στο πεδίο των σχολίων στο κάτω μέρος του άρθρου. Πείτε μας ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε εσείς και ποια από τις παραπάνω σας φάνηκε χρήσιμη;