fbpx

Πώς να αναβαθμίσετε τα Windows 7 σε Windows 10 ΔΩΡΕΑΝ

Μόλις πριν λίγες μέρες έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για τα Windows 7. Ένα από τα πιο επιτυχημένα λειτουργικά αν όχι το πιο επιτυχημένο έφτασε στο τέλος της ζωής του. Και τώρα; Τι θα απογίνουν οι εκατομμύρια χρήστες των Windows 7; Πρέπει να κάνουν format; Πρέπει να αγοράσουν νέο κλειδί; Η απάντηση είναι … όχι σε όλα. Η Microsoft συνεχίζει αθόρυβα την προσφορά που έχει εδώ και μερικά χρόνια όσον αφορά στη δωρεάν αναβάθμιση. Έτσι, κάθε PC με αυθεντικά Windows 7 ή 8 μπορεί να αναβαθμίσει το λειτουργικό του σε Windows 10.

Πώς δουλεύει η ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση

Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή με αυθεντικά Windows και ενεργοποιημένο κλειδί Windows 7 ή 8, μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Windows 10 με λίγα μόλις clicks. Ο υπολογιστής σας θα έχει αυθεντικά και ενεργοποιημένα Windows 10. Ακριβώς όπως έγινε την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, όταν και διαφημιζόταν επίσημα από την εταιρία.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε την αναβάθμιση κάνοντας εξ’ αρχής εγκατάσταση του λειτουργικού, ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο λειτουργικό εγκατεστημένο. Απλά πρέπει να έχετε αυθεντικό κλειδί από Windows 7 ή 8.

Δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργεί για πάντα, αλλά δούλεψε στις 14 Ιανουαρίου, 2020. Η Microsoft ενδεχομένως μια μέρα να κόψει τις αναβαθμίσεις. Για την ώρα όμως δουλεύει και θα εξακολουθήσει να δουλεύει ακόμα και αν σταματήσει τις αναβαθμίσεις η εταιρία.

Σημείωση: Ο παρόν οδηγός δεν αφορά σε επαγγελματικές άδειες Windows. Αν έχετε Windows 7 στους υπολογιστές της επιχείρησής σας, η Microsoft ίσως να μη θεωρήσει το αίτημά σας έγκυρο. Ωστόσο, για οικιακά PCs δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε.

Κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν την αναβάθμιση

Πριν ξεκινήσετε, συνιστούμε να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) των αρχείων σας. Η διαδικασία της αναβάθμισης δε θα διαγράψει τα αρχεία σας (εκτός και το επιλέξετε). Ωστόσο είναι πάντα καλή ιδέα η πρόληψη. Ειδικά όταν πρόκειται να κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή στο λειτουργικό σας σύστημα.

Σας προτείνουμε, ακόμα, να βρείτε το κλειδί των Windows 7 ή 8 που έχετε, σε περίπτωση που το χρειαστείτε. Αυτό, πιθανόν να είναι τυπωμένο σε αυτοκόλλητο πάνω στο κουτί του υπολογιστή σας, ή στο laptop σας. Αν εγκαταστήσατε μόνοι σας τα Windows, θα πρέπει να βρείτε το κλειδί που αγοράσατε.

Αν δεν υπάρχει το εν λόγω αυτοκόλλητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το NirSoft’s ProduKey για να βρείτε το κλειδί που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή ο υπολογιστής σας.

Πώς να αναβαθμίσετε σε Windows 10 ΔΩΡΕΑΝ

Για να πάρετε τη δωρεάν αναβάθμισή σας, πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα “Download Windows” της Microsoft. Πατήστε στο “Download tool now” για να κατεβάσετε το αρχείο .exe. Αυτό θα το “τρέξετε” και πατήστε “Upgrade this PC now” όταν αυτό εμφανιστεί.

Είτε σας φαίνεται περίεργο, είτε όχι, είναι τόσο απλό. Δεν κάνουμε κάτι στα … μουλωχτά, η ίδια η Microsoft επιλέγει να επιτρέπει τις αναβαθμίσεις με αυτό τον τρόπο.

Windows 10

Εάν επιθυμείτε μια “καθαρή” εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε “Create installation media””και να δώσετε ένα έγκυρο κλειδί από Windows 7 ή 8.

Μετά την αναβάθμιση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να κρατήσετε όλα τα αρχεία του υπολογιστή σας, ή όχι. Όταν εγκατασταθεί το λειτουργικό, μπορείτε να πάτε στα Settings > Update & Security > Activation screen. Εκεί, θα αναγράφεται ότι το σύστημά σας είναι “activated with a digital license.”

Αν συνδεθείτε στα Windows 10 με λογαριασμό Microsoft, η άδειά σας θα συνδεθεί με το λογαριασμό αυτό. Έτσι, θα είναι ακόμα πιο εύκολη η ενεργοποίηση των Windows 10 στον υπολογιστή σας, αν ποτέ χρειαστεί να τα εγκαταστήσετε από την αρχή. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, τα Windows θα καταλάβουν ότι υπάρχει έγκυρη άδεια για το hardware σας και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα.

Windows 10

Αν έχετε Windows 7 στο σύστημά σας, η αναβάθμιση είναι μια πολύ καλή ιδέα. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε Windows 10, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των Linux, να πάρετε ένα Chromebook, ή να αλλάξετε σε Mac. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να προχωρήσετε από τα Windows 7.

READ MORE

Επιστρέφει το Prison Break μετά από επιβεβαίωση πρωταγωνιστή

To Prison Break είναι μια από τις σειρές που ξεκίνησαν όλο αυτό το χαμό με το binge watching και την αγάπη προς τις πριν...

Exynos 1000: Τα πρώτα benchmark δείχνουν πως είναι λίγο καλύτερος από τον Snapdragon 875

Η Samsung και η Qualcomm θα κυκλοφόρησαν τα νέα κορυφαία chipset τους το επόμενο έτος.  Ωστόσο, για ακόμα μια φορά υπάρχει το...

Έρευνα δείχνει πως οι gamers είναι ευχαριστημένοι με τα $70 για τα next-gen παιχνίδια

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, τα next-gen παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν αναμένεται να κοστίζουν $70. Αυτό είναι κάτι που ξέρουμε εδώ και...

FIND US ON

5,489FansLike
727FollowersFollow
303FollowersFollow
1,570SubscribersSubscribe