Μπορεί να φαίνονται σαν παιχνίδια αλλά πολλές φορές τα Drone μπορούν να λειτουργήσουν ως μια εξαιρετική επένδυση για την κινηματογραφική σας καριέρα, κανάλι στο YouTube ή για το χόμπι σας. H DJI να έχει πάρει μονοπώλιο την βιομηχανία των Drone ωστόσο δεν είναι όλα τα Drone της εξίσου κατάλληλα.

Τι κοιτάμε σε ένα drone;

  1. Η διάρκεια της μπαταρίας του. Είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα drone καθώς όσο περισσότερο διαρκεί η ώρα πτήσης του τόσο λιγότερες επιπλέον μπαταρίες πρέπει να αγοράσεις.
  2. Η ποιότητα του βίντεο. Συνήθως τα Drone αγοράζονται για τις βιντεοληπτικές τους ικανότητες και οι φωτογραφίες βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Γι’αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν τα bitrate και η ανάλυση των βίντεο που παράγει η κάμερα τους.
  3. Ποιότητα κατασκευής. Ατυχήματα πάντα συμβαίνουν και όσο πιο ποιοτικά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί στο Drone τόσες λιγότερες οι πιθανότητες για να υπάρξουν μόνιμες βλάβες.

Τα καλύτερα Drone του 2020 στην Ελλάδα

DJI Mavic Air

Βάρος: 430 γρ.
Διάρκεια πτήσης: 21 λεπτά
Ανάλυση βίντεο: 4K/30FPS στα 100Mbps
Επικοινωνία: WiFi μέχρι 4χλμ

Το Mavic Air μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο drone καθώς συνδυάζει ποιότητα, 4K βίντεο και εύκολη μεταφορά σε μια πολύ προνομιακή τιμή. Είναι αναδιπλούμενο και μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε σακίδιο ή ακόμα και στην τσέπη του μπουφάν. Μοναδικό αρνητικό είναι πως με μια μπαταρία δεν θα απολαύσεις και πολλά.

Αγόρασε το εδώ 

DJI Mavic Mini

Βάρος: 249 γρ.
Διάρκεια πτήσης: 30 λεπτά
Ανάλυση βίντεο: 2.7K/30FPS στα 40Mbps
Επικοινωνία: WiFi μέχρι 4χλμ

Το μικρότερο και οικονομικότερο Drone της DJI, χωράει πραγματικά στην παλάμη του χεριού σου και μπορεί να μεταφέρεται με μεγάλη ευκολία. Δυστυχώς όμως λόγω του μεγέθους του η κάμερα του δεν καταγράφει σε 4K αλλά σε 2.7K καθώς δεν διαθέτει ούτε object tracking.

Αγόρασε το εδώ 

DJI Mavic 2 Pro

Βάρος: 907 γρ.
Διάρκεια πτήσης: 31 λεπτά
Ανάλυση βίντεο: 4K/30FPS στα 100Mbps
Επικοινωνία: Radio μέχρι 8χλμ

Το Mavic 2 Pro είναι το καλύτερο ημι-επαγγελματικό drone που προσφέρει η DJI καθώς διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 1 ίντσας και φακούς Hasselblad. Μέσα από την εφαρμογή της DJI σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις hyperlapse βίντεο και άλλες διασκεδαστικές μορφές βίντεο. Επίσης, το Mavic 2 Pro διπλώνει ώστε να εξοικονομεί χώρο.

Αγόρασε το εδώ 

DJI Phantom 4 Pro V2

Βάρος: 1375 γρ.
Διάρκεια πτήσης: 30 λεπτά
Ανάλυση βίντεο: C4K/60FPS στα 100Mbps
Επικοινωνία: Radio μέχρι 8χλμ

Η τελευταία πιο φθηνή πρόταση της DJI για επαγγελματικά Drone είναι το DJI Phantom 4 Pro V2. Διαθέτει κάμερα με αισθητήρα CMOS 1 ίντσας που επιτρέπει την καταγραφή C4K βίντεο στα 60FPS καθώς και slo-mo βίντεο στα 1080p. Είναι ένα πολύ πιο στιβαρό Drone έναντι αυτών της σειράς Mavic και γι’αυτό το βίντεο που παράγει είναι πολύ πιο σταθεροποιημένο.

Αγόρασε το εδώ 

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.