Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει με το δεξί στο 2021, καθώς τα περισσότερα παρουσιάζουν μια σταθερή ανοδική πορεία όσον αφορά στην αξία τους αλλά και στην δημοτικότητά τους. Το κρυπτονόμισμα που είναι πιο αποδοτικό κατά την “εξόρυξη” πλέον είναι το Ethereum, με το Bitcoin να ακολουθεί. Μια που η δημοτικότητα του mining έχει αυξηθεί αρκετά, παρακάτω ακολουθεί ο οδηγός μας για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη της κάρτας γραφικών σας για να “βγάλετε” Ethreum.

Προαπαιτούμενα

  • Έναν λογαριασμό στο Binance. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα λειτουργεί και σαν πορτοφόλι αλλά και σαν συναλλακτήριο ώστε να μετατρέπετε τα ETH και BTC σε ευρώ. Μπορείτε να κάνετε έναν λογαριασμό από εδώ.
  • Μια κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 4GB μνήμης. Μπορείτε να δείτε την επίδοση της GPU σας και τι έσοδα θα αποφέρει εδώ.
  • Ένα mining πρόγραμμα. Στον συγκεκριμένο οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε το Ethminer. 

Πώς ξεκινάω το mining για Ethereum; 

Αφού κατεβάσετε το Ethminer κάντε το extract στην τοποθεσία που θέλετε. Το πρόγραμμα λειτουργεί μέσω του CMD οπότε θα πρέπει να πάτε στην τοποθεσία του ethminer.exe μέσω αυτού. Ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε το “cmd” μπροστά από την μπάρα διεύθυνσης στο explorer όπως στην φωτογραφία παρακάτω:

Πριν κάνετε οτιδήποτε με το mining πρόγραμμα θα πρέπει να πάτε στο Binance και να φτιάξετε έναν λογαριασμό. Αφού τον δημιουργήσετε τότε είναι αναγκαίο να φτιάξετε και έναν “mining λογαριασμό” ώστε να μπορείτε να κάνετε mining όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Ethereum

Αφού δημιουργήσετε τον mining λογαριασμό σας τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσετε το ethminer. Για να γίνει αυτό απαιτείται μια γραμμή εντολής.

  • ethminer -P stratum1+tcp://[το_όνομα_του_mining_account].[ένα_τυχαίο_όνομα_του_worker_σας]@ethash.poolbinance.com:1800

Παράδειγμα της δικής μου εντολής:

Πού βλέπω τα χρήματά μου από το Mining; 

Στις 2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας θα μεταφέρονται στο wallet σας στο Binance τα κέρδη από το mining της προηγούμενης μέρας. Πιο συγκεκριμένα το Binance έχει πολλών ειδών πορτοφόλια για κάθε λειτουργία ξεχωριστά. Το Ethereum από το mining πηγαίνει στο wallet “Pool” και θα πρέπει να το μεταφέρετε στο αντίστοιχο wallet ανάλογα με την συναλλαγή που θέλετε να κάνετε.

Ethereum