Μπορεί οι εκτιμήσεις να μιλούν για κανονικοποίηση στην αγορά των καρτών γραφικών μετά το τέλος του έτους, αλλά τα πρώτα δείγματα ότι αυτό θα έρθει στο προσεχές διάστημα είναι ήδη εδώ, σύμφωνα με έρευνα του 3DCenter. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα μοντέλα της Nvidia, αφού για την AMD παραμένουν δύσκολα τα πράγματα.

Κατά μέσο όρο, τα μοντέλα GeForce RTX εξακολουθούν να είναι 91% πιο ακριβές από τις MSRP τους, αλλά όσο περίεργο και αν ακούγεται, έχουν μεγάλη πτώση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αφού πριν από μερικές εβδομάδες ήταν 304% πιο ακριβές. Τον προηγούμενο μήνα η Nvidia ελάττωσε σημαντικά την παραγωγή της, προκειμένου να δώσει περισσότερη σημασία στην παραγωγή των μοντέλων Lite Hash Rate. Αυτό οδήγησε σε μεγάλο πλήθος παραγγελιών, οι οποίες τώρα αρχίζουν να ικανοποιούνται.

αγορά καρτών γραφικών

Φυσικά, η αγορά των καρτών γραφικών δεν αναμένεται να επανέλθει στην κανονικότητα τόσο γρήγορα όσο εκτοξεύθηκε το Μάιο. Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι ότι οι μεταπωλητές έχουν αγοράσει τις κάρτες σε υψηλές τιμές και είναι λογικό να θέλουν να μη χάσουν τα χρήματά τους. Ωστόσο, σιγά σιγά θα πέσουν οι τιμές στις οποίες αγοράζουν οι μεταπωλητές και οι τιμές θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή, ο συνδυασμός της ύπαρξης των μοντέλων Lite Hash Rate με την απαγόρευση του cryptomining στην Κίνα έχουν θετική επίδραση στην πτώση των τιμών. Μένει να δούμε αν θα πέσουν μέσα οι εκτιμήσεις που θέλουν αυτή την κατάσταση να διαρκεί μέχρι τις αρχές του 2022.