Με την έλευση των Windows 11 να πλησιάζει, όλο και περισσότερες εταιρείες θα στραφούν προς το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Πρωτοπόρος αυτών, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η Lenovo με μια σειρά από νέα laptop.

Τα νέα Windows 11 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 5 Οκτωβρίου. Ωστόσο, τα Lenovo Yoga Slim 7 Carbon και Lenovo Yoga Slim 7 Pro θα είναι οι πρώτες συσκευές που θα φέρουν το λειτουργικό αυτό, λίγες μόλις ώρες μετά την κυκλοφορία του. Η Lenovo, έχει ανανεώσει για το 2021 της σειρά Yoga, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και design. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Lenovo Yoga Slim 7 Carbon θα είναι το ελαφρύτερο 14 ιντσών laptop με οθόνη OLED, ενώ αντίστοιχα το Slim 7 Pro θα είναι ένα 16 ιντσών laptop με next gen χαρακτηριστικά και αρκετά λεπτό σχεδιασμό.

Windows 11

Το Lenovo Yoga Slim 7 CarbonLenovo Yoga Slim 7 Carbon αναμένεται να έρθει στην αγορά με οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 7 5800U Series Mobile Processor με AMD Radeon γραφικά, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ενσωμάτωσης Nvidia MX450 κάρτας γραφικών. Ως προς την RAM θα έχει 16GB LPDDR4x μνήμες ενώ σαν αποθηκευτικός χώρος θα υπάρχει ένας M.2 SSD μέχρι και το 1TB. Ασφαλώς, το λειτουργικό του σύστημα θα είναι τα Windows 11.

Windows 11

Όσον αφορά στο μοντέλο Lenovo Yoga Slim 7 Pro, θα δούμε ένα αρκετά λεπτό laptop με OLED οθόνη στις 16 ίντσες. Για επεξεργαστή θα φέρει έναν AMD Ryzen 7 5800H σε συνδυασμό με μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3050. Η μνήμη RAM θα φτάνει τα 16GB ενώ αντίστοιχα θα παρέχεται M.2 SSD έως και 1ΤΒ.

Windows 11

Τέλος, πέρα από τις δύο αυτές συσκευές, θα δούμε και ένα αναβαθμισμένο Lenovo Chromebook. Το νέο μοντέλο θα έρθει στις 13,6 ίντσες και θα είναι ιδανικό για δουλειές “στο πόδι”. Εξ αρχής, το Chromebook θα προσφέρει εφαρμογές όπως Google Play, Spotify και YouTube, για εύκολη πρόσβαση. Ως προς την οθόνη, θα φέρει και αυτό ένα OLED panel της Samsung, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του θα είναι περί τις 15 ώρες.

Ασφαλώς, σε όλες τις συσκευές της Lenovo τα Windows 11 θα είναι προεγκατεστημένα ως λειτουργικό. Το Lenovo Yoga Slim 7 Pro αναμένεται να κοστίζει $1449 στις ΗΠΑ, ενώ το Lenovo Yoga Slim 7 Carbon $1290.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Windows 11 συσκευές της Lenovo μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.