Όπως γνωρίζαμε ότι θα γίνει, η Nvidia κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο της RTX 2060, το οποίο διαθέτει 12GB VRAM. Κατά τα άλλα, όπως σας είχαμε πληροφορήσει, η κάρτα είναι ακριβώς η ίδια με το μοντέλο που είδαμε το 2018, με τα 6GB μνήμης. Φαίνεται, όμως, ότι δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό με το αρχικό μοντέλο.

Η νέα RTX 2060 12GB φαίνεται πως θα αλλάξει το τοπίο στο χώρο του mining, αφού λέγεται πως θα ξεπερνά την RTX 3060 σε hash rate. Αυτό, φυσικά, ισχύει αφού η δεύτερη δεν έχει επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της στο cryptomining, λόγω του limiter που έχει τοποθετηθεί από την Nvidia. Ένα limiter που δε συναντάμε στη νέα-παλιά κάρτα της Nvidia, η οποία μπορεί να φτάσει τα 31,65 MH/s σε δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα. Ενδεικτικά, το μοντέλο των 6GB, φτάνει λίγο κάτω από τα 28 MH/s. Η RTX 3060 φτάνει τα 22,17 MH/s με το limiter, καταναλώνοντας και περισσότερη ενέργεια στο μεταξύ.

Λόγω της αρχιτεκτονικής Ampere, η νέα κάρτα είναι δεδομένο ότι δε θα ξεπερνά την RTX 3060 σε επιδόσεις gaming. Αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, μας κάνει να υποπτευόμαστε πως η Nvidia ενδεχομένως έχει κατά νου τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της αγοράς, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια κανονικοποίηση των πραγμάτων μελλοντικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή της, η RTX 2060 12GB, αναμενόμενα δυστυχώς, φαίνεται πως θα είναι αρκετά επηρεασμένη από την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς. Οπότε, ειδικά στη χώρα μας, δεν αναμένεται σε θελκτική τιμή. Ωστόσο, αυτό καθορίζεται και από τις άλλες τιμές στην αγορά.