Όπως είναι δεδομένο ότι θα γνωρίζετε, η διάθεση των GPUs και γενικά chips, εξαιτίας της πανδημίας έχει επιδεινωθεί εδώ και μήνες. Οι κάρτες γραφικών, ενδεχομένως να αποτελούν το κομμάτι hardware που έχει υποφέρει περισσότερο από την κατάσταση, αφήνοντας όλους τους ενδιαφερόμενους να περιμένουν πότε θα υπάρξει μια σχετική κανονικότητα στις τιμές.

Από το στρατόπεδο της Nvidia, ωστόσο, μας έρχονται θετικές ειδήσεις σε ό,τι αφορά στη διάθεση των GPUs. Συγκεκριμένα, η CFO της εταιρείας, Colette Kress, σε ομιλία της στην έκθεση UBS Global TMT τη Δευτέρα, ανέφερε ότι η κατάσταση με τις κάρτες γραφικών της εταιρείας θα βελτιωθεί κατά το δεύτερο μισό του 2022.

“Η εταιρεία ως σύνολο θα κάνει την απαραίτητη δουλειά προκειμένου να αυξηθεί η διάθεση προϊόντων”, είπε η Colette Kress. “Έχουμε κατορθώσει να μεγαλώσουμε αρκετά σε αυτό το έτος, κάθε τρίμηνο αυτού συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό για το τέταρτο τρίμηνο. Επομένως, πιστεύουμε ότι θα βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε ό,τι αφορά στη διάθεση, κοιτώντας στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους,” πρόσθεσε.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο αναφέρθηκε, είναι ότι η εταιρεία έχει συνάψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες με την αλυσίδα προμηθειών, με το χαρακτηρισμό “μακροπρόθεσμες” να αναφέρεται σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα έτος. Το πόσο θετικό είναι αυτό ή όχι, θα το δούμε στην πορεία.