Η αγορά του hardware αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με υγιή ανταγωνισμό στον τομέα των επεξεργαστών, η φούσκα των κρυπτονομισμάτων που οδήγησε στην αύξηση των τιμών των κάρτων γραφικών έσκασε και οι τιμές στις RAM και στον αποθηκευτικό χώρο πέφτουν συνεχώς.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο και συγκεκριμένα τους SSD, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το κόστος ανά GB των δίσκων θα πέσει κάτω από 0.10€ μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το Trendforce πάντα.

Ο λόγος αυτής της πρόβλεψης είναι ότι παρατηρούνται μεγάλα αποθέματα NAND και οι κατασκευαστές ξεκίνησαν έναν “πόλεμο” τιμών ώστε να αδειάσουν τις αποθήκες τους και παράλληλα να είναι ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με το Trendforce:

Average contract prices for 512GB and 1TB SSDs have a chance to plunge below US$0.1 per GB by the end of this year, hitting an all-time low.

SSD

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here