Τον περασμένο Ιανουάριο αποκαλύφθηκε ότι πολλοί επεξεργαστές της Intel ήταν ευάλωτοι σε ευπάθειες με το όνομα Spectre και Meltdown. Ωστόσο αναλυτές ανακάλυψαν τέσσερις νέες τεχνικές στις οποίες οι Intel επεξεργαστές είναι ευάλωτες.

Η ιστοσελίδα CPU.fail σύλλεξε πληροφορίες για κάθε ευπάθεια οι οποίες έχουν τα εξής ονόματα, Zombieload, RIDL & Fallout και Store-to-Leak Forwarding. Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως ένας κώδικας Javascript μπορεί να παραβιάσει τον επεξεργαστή χωρις να το αντιληφθεί το anti-virus. Ωστόσο, αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν ίχνη τέτοιων επιθέσεων μέχρι τώρα.

Αν έχεις επεξεργαστή της Intel από το 2011 τότε ο υπολογιστής σου είναι ευάλωτος στις παραπάνω επιθέσεις. Μόνο ορισμένοι επεξεργαστές της 8ης και 9ης γενιάς καθώς και η 2η γενιά των Xeon δεν είναι ευάλωτοι.

Για να “καλύψετε” τις τρύπες θα πρέπει να κάνετε τα εξής software update για macOS, Windows, ChromeOS και Linux.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η NVIDIA στα δικαστήρια για παραβίαση πατέντας άλλης εταιρείας

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here