Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η NVIDIA θα κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά καρτών γραφικών της με το όνομα “Ampere” μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τις RTX Super και ίσως κάνει την έκπληξη και αντικαταστήσεις τις Turing κάρτες γραφικών μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι “Ampere” αναμένεται να αντικαταστήσουν τα high-end μοντέλα όπως η RTX 2080 Ti και RTX 2080 Super και θα φέρουν όλα τα θετικά που φέρνουν οι νέες γενιές όπως καλύτερη απόδοση και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες.

Επίσης περιμένουμε πως το die θα μικρύνει σε μέγεθος και θα πάει στα 7nm αντικαθιστώντας το ήδη “παλιό” die των 12nm που υπάρχει στην τρέχουσα γενιά των Turing. Αυτό από μόνο του θα φέρει περίπου 50% αύξηση στην πυκνότητα των transistor και ως αποτέλεσμα θα έχει πολύ περισσότερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση από την προηγούμενη γενιά.

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα πως η Samsung θα αναλάβει την παραγωγή των Ampere της NVIDIA καθώς η TSMC έχει προβλήματα με τις παραδόσεις της. Το Ray Tracing θα βελτιωθεί και θα προστεθεί περισσότερο και καλύτερο hardware πάνω στην κάρτα που είναι υπέυθυνο για αυτό.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here