Μοιάζει να έχει περάσει μια αιωνιότητα που περιμένουμε την Intel να αποκαλύψει την επόμενη γενιά desktop επεξεργαστών. Έχουν ακουστεί πολλές φήμες κατά καιρούς, μέσα στους τελευταίους μήνες. Εξακολουθεί ωστόσο να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το πότε θα είναι διαθέσιμη η 10η γενιά επεξεργαστών της Intel.

Η τελευταία φήμη που αφορά στη νέα γενιά της Intel δείχνει ένα screenshot από το Futuremark. Σε αυτό, εμφανίζεται ο Intel Comet Lake-S Core i7-10700K. Επιβεβαιώνονται έτσι η βασική και boost συχνότητα, καθώς και ο αριθμός πυρήνων.

Η εργοστασιακή συχνότητα θα είναι στα 3,8GHz, ενώ η μέγιστη turbo boost θα είναι στα 5,3GHz. Αν μη τι άλλο είναι σεβαστά νούμερα, ειδικά στα μάτια των gamers. Και θα γίνει ακόμα καλύτερο σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα ο επεξεργαστής να δεχτεί overclock ώστε να τρέχουν όλοι του οι πυρήνες σε αυτή την ταχύτητα.

Εκτός από αυτές τις εντυπωσιακές συχνότητες, ο Core i7-10700K διαθέτει 8 πυρήνες και HyperThreading, για να ενεργοποιεί 16 threads. Το ίδιο ισχύει και για την τωρινή ναυαρχίδα της Intel, τον Core i9 9900K. Και ο τελευταίος θεωρείται δικαίως μια από τις κορυφαίες επιλογές επεξεργαστή για gamers, από άποψης επιδόσεων.

Είναι πιθανό ο Core i7-10700K να ανταγωνιστεί τους AMD Ryzen 3700X και 3800X, όχι μόνο όσον αφορά στις επιδόσεις, αλλά και στην τιμή. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για κάτι, αφού η Intel δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με τις τιμές των επεξεργαστών που απαρτίζουν τη 10η γενιά desktop επεξεργαστών της. Πάντως, οι φήμες ότι θα κάνει τις τιμές της πιο ανταγωνιστικές είναι αρκετά έντονες και υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!