Η AMD περνάει δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία αποκάλυψε πως ένα χάκερ έκλεψε τα αρχεία της τρέχουσες και επερχόμενης γενιάς καρτών γραφικών και δημοσίευσε μέρος αυτών στο GitHub. Η AMD έκανε αίτηση να διαγραφούν από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πράγμα που αποδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ΑMD δεν μοιράστηκε πολλές πληροφορίες δημόσια, αλλά ο χάκερ είπε στο TorrentFreak πως έχει στην κατοχή του τον πηγαίο κώδικα των Navi 10 (σειρά Radeon RX 5700), της μελλοντικής γενιάς Navi 21 και της Arden GPU που υπάρχει στο Xbox Series X.

AMD

H χάκερ επίσης ζήτησε 100 εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα ενώ αν δεν βρεθεί αγοραστής, τότε θα διαρρεύσει τα πάντα. Αναφέρει πως βρήκε τα δεδομένα σε έναν “χακαρισμένο” υπολογιστή τον Νοέμβριο.

Η ΑMD δεν υποκύπτει στην πίεση λέγοντας πως ο συγκεκριμένος κώδικα δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των προιόντων της και για τον ανταγωνισμό.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here