Το 2021 πλησιάζει και ο δρόμος για τις μνήμες DDR5 ανοίγει για τα καλά. Μέσα στο επόμενο έτος, αναμένεται να υπάρχουν δύο πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν τις νέες μνήμες: οι αρχιτεκτονικές Alder Lake της Intel και Zen 4 της AMD. Τα πρώτα modules πιθανότατα θα τα δούμε από την TeamGroup.

Η τελευταία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή έρευνα σε συνεργασία με τις ASRock, Asus, Gigabyte και MSI, για την πιστοποίηση ότι οι μνήμες DDR5 θα δουλεύουν όπως πρέπει. “Όταν ολοκληρωθεί με επιτυχία η φάση της επικύρωσης, θα επιβεβαιωθεί ότι τα νέα προϊόντα θα ξεπερνούν σε συχνότητες τις overclocked μνήμες DDR4 και θα σηματοδοτηθεί ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της μνήμης για υπολογιστές,” υπογραμμίζουν από την TeamGroup.

Φυσικά, η εταιρεία αναφέρεται στις μνήμες που έχουν εργοστασιακό overclock, αφού τα αποτελέσματα που φτάνει το ακραίο overclocking που γίνεται με ψύξη από υγρό άζωτο, δε γίνεται να επιτευχθούν εργοστασιακά. Για παράδειγμα, πρόσφατα ένας overclocker έφτασε τα 7GHz με Crucial Ballistix DDR4 RAM, νούμερο πραγματικά ασύλληπτο.

Για να έχουμε, λοιπόν, στο μυαλό μας κάποια στοιχεία και να γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, η TeamGroup θα ξεκινήσει με την κυκλοφορία ενός module 16GB DDR5, με συχνότητα 4.800MHz, στο 1,1V. Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 5.200MHz.