Με βάση πληροφορίες που ήλθαν στην επιφάνεια πριν από μερικές ώρες, η 11 γενιά επεξεργαστών της Intel, Rocket Lake-S, θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου. Από πλευράς Intel το μόνο που έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι η κυκλοφορία τοποθετείται χρονικά στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα δεν αναμένεται πριν τον Απρίλιο, παρότι οι μητρικές της σειράς 500 έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Εκτός από τους Rocket Lake-S, έχουμε σημαντικές πληροφορίες και για την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel, που θα έχει την κωδική ονομασία Alder Lake-S. Επιβεβαιώθηκε ότι η ανακοίνωση θα έρθει το Σεπτέμβριο και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική 10nm Enhanced SuperFin. Έτσι, φαίνεται πως η Intel θα προσπεράσει την τεχνολογία 10nm SuperFin, γεγονός που σημαίνει πως η νέα σειρά θα είναι πιο οικονομική από άποψης ενέργειας από τη σειρά Tiger Lake. Να σημειώσουμε εδώ πως η ίδια η Intel έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της αρχιτεκτονικής αυτής για τους επεξεργαστές Alder Lake, τον Ιανουάριο.

Η 12η γενιά επεξεργαστών θα βασίζεται στην Intel Hybrid Technology, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει οικονομικούς πυρήνες χαμηλών επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων ισχυρούς πυρήνες. Οι δεύτεροι, που ονομάζονται Golden Cove, θα προσφέρουν 20% IPC gain σε σχέση με τους Willow Cove. Συνολικά, η αύξηση IPC αναμένεται μεταξύ 16% και 18% σε σύγκριση με τους Rocket Lake-S.

Οι Alder Lake-S θα είναι συμβατοί με νέες μητρικές με socket LGA1700. Αυτό είναι λογικό, αφού η πλατφόρμα πλέον θα είναι τεχνολογίας DDR5 και PCI Gen5.