Τον περασμένο Ιούλιο η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google χρεώθηκε περίπου 4,3 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ της δόθηκε παράλληλα και μια εντολή anti-trust αφού κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιεί διάφορες τακτικές για να παραγκωνίσει τον ανταγωνισμό και να μονοπωλήσει την αγορά. Βέβαια, η Google όπως άλλωστε θα έκανε κάθε εταιρεία, υποστήριξε ότι οι καταναλωτές προτιμάνε τη δική της μηχανή αναζήτησης και όχι πχ την Bing απλά και μόνο επειδή είναι πιο διαδεδομένη.

Την Πέμπτη, δικηγόροι υπέρ της Google εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου για να αλλάξουν την απόφαση για το πρόστιμο καθώς και μια προηγούμενη απόφαση για anti-trust του 2018 λέγοντας ότι η επιτυχία της Google απορρέει αποκλειστικά από την δημοτικότητά της. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι οι καταναλωτές προτιμούν τη Google τόσο πολύ, που είναι η πιο δημοφιλής αναζήτηση στη Bing. Όπως ανέφερε το Bloomberg, ένας από τους δικηγόρους, ο Alfonso Lamadrid, κατέθεσε και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τη θέση του. Πρόσθεσε ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας συμβαδίζει με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει και ανέρχεται στο 95%.

Ανάμεσα σε όλα αυτά ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ ανέφερε ότι από όλους τους χρήστες κινητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο το 1% κατεβάσει κάποια διαφορετική μηχανή αναζήτησης από τη Google.

Διαβάστε επίσης: Η πράσινη συνεργασία της Philips με τις CTL και TCO Development