Το Instagram κυκλοφόρησε δύο νέα εργαλεία για την πλατφόρμα του με σκοπό την καταπολέμηση του διαδικτυακού μπούλινγκ. Το πρώτο θα χρησιμοποιεί AI ώστε να ειδοποιεί τους χρήστες όταν το σχόλιο τους θεωρείται προσβλητικό. Πρακτικά θα δίνει μια ευκαιρία στους χρήστες να ξανά σκεφτούν το σχόλιο τους.

Το δεύτερο θα επιτρέπει στους χρήστες να “περιορίζουν” τους προβληματικούς followers. Δηλαδή, τα σχόλια των “περιορισμένων” δεν θα εμφανίζονται δημόσια αν ο χρήστης δεν τα εγκρίνει χειροκίνητα. Και οι χρήστες στην λίστα “περιορισμού” δεν θα μπορούν να δουν πότε κάποιος είναι ενεργός και πότε διάβασε τα μηνύματά του.

Τα νέα εργαλεία αποτελούν μέρος της άντι-μπούλινγκ καμπάνιας που εκκίνησε το Instagram από την στιγμή που ανέλαβε ο Adam Mosseri. Ο ίδιος αναφέρει:

Είμαστε προσηλωμένοι ώστε να οδηγήσουμε την βιομηχανία στην μάχη κατά του διαδικτυακού μπούλινγκ και επαναπροσδιορίζουμε ολόκληρη την εμπειρία που προσφέρει το Instagram ώστε να ακολουθεί αυτή την υποχρέωση.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here