Η εκδήλωση VidCon πλησιάζει και το Facebook έχει να μοιραστεί αρκετά νέα με την κοινότητα των δημιουργών της πλατφόρμας του. Η εταιρεία ανακοίνωσε περισσότερους για να βγάλουν χρήματα οι δημιουργοί της πλατφόρμας.

Αρχικά δίνει την δυνατότητα για καλύτερη τοποθέτηση διαφημίσεων στα βίντεο. Το Facebook αναφέρει πως “δεν έχουν όλα τα βίντεο φυσικό διάλειμμα για διαφήμιση. Οι δημιουργοί θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν διαφημίσεις οι οποίες δεν διακόπτουν το βίντεο όπως “pre-roll διαφημίσεις” και φωτογραφίες. Εξαιρετικά χρήσιμο για βίντεο μικρής διάρκειας.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία Groups υποστήριξης με ένα μηνιαίο αντίτιμο. Ως αντάλλαγμα οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους creators σε ένα πιο ιδιωτικό περιβάλλον όπου η εταιρεία ελπίζει πως θα “διαμορφωθούν καλύτερες κοινότητες με ισχυρότερους δεσμούς“.

Εκτός από αυτά το Facebook δίνει περισσότερες δυνατότητες ώστε οι δημιουργοί να εισπράξουν χρήματα από τους πιο “φανατικούς” οπαδούς τους. Τα Facebook Stars τα οποία σχεδιάστηκαν για την gaming κοινότητα και πιο συγκεκριμένα για τα livestreams, πλέον η εταιρεία θα επιτρέπει σε ορισμένους video creators να δέχονται δωρεές “μιας φοράς” από τους θαυμαστές τους. Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν πακέτα των 100 αστεριών για 1.40 δολάρια από τα οποία οι δημιουργοί θα εισπράττουν 1 σεντ ανά αστέρι. Το Facebook χρεώνει περισσότερα για αγορές από mobile ώστε να καλύψει το 30% που κρατάει για τις αγορές εντός της εφαρμογής της Apple και της Google.

Τέλος, το Facebook προσφέρει νέα εργαλεία στους creators ώστε να βλέπουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τα analytics της σελίδας τους. Το Creator Studio έχει αναδιαμορφωθεί ολοκληρωτικά και πλέον δείχνει όλες τις πηγές εισοδήματος σε μια σελίδα από το Facebook αλλά και από το Instagram. Μπορείς να βρεις το νέο Creator Studio εδώ.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here