Το YouTube ανανεώνει το τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα χειροκίνητα copyright claims, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Οι ιδιοκτήτες περιεχομένου που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να δηλώνουν ακριβώς το λεπτό και δευτερόλεπτο του βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται. Αυτό θα επιτρέψει στους δημιουργούς θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα του copyright claim και με τα ανάλογα εργαλεία που ανακοίνωσε το YouTube να επεξεργαστούν το βίντεο και να αφαιρέσουν το συγκεκριμένο κομμάτι.

Μέχρι τώρα, όσοι έβλεπαν το κατοχυρωμένο περιεχόμενο τους να χρησιμοποιείται σε κάποιο βίντεο δεν χρειαζόταν να αναφέρουν σε ποιο σημείο εμφανίζεται αυτό. Έτσι τα κανάλια έπρεπε να ψάξουν σε όλο το βίντεο για να βρουν το σημείο που εμφανίζεται το περιεχόμενο αυτό.

Με αυτή την αλλαγή το σύστημα θα λειτουργεί πιο ξεκάθαρα και πλέον τα κανάλια θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν σίγαση τον ήχο από το συγκεκριμένο σημείο ή να αντικαταστήσουν τον ήχο με τους δωρεάν ήχους που προσφέρει το YouTube ή να το αφαιρέσουν γενικά. Αν το κανάλι κάνει κάτι από τα παραπάνω, τότε το copyright claim θα αφαιρεθεί αυτόματα. 

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here