Το IGTV του Instagram υποσχόταν ότι θα εισέλθει σε μια νέα “εποχή βίντεο” στην εφαρμογή, αλλά αυτός δεν είναι ο πραγματικός λόγος που ξεκίνησε. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται ότι αρχίζει να το σκέφτεται ξανά. Ένας εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι το Instagram αφαιρεί το εικονίδιο IGTV το οποίο βρίσκετε πάνω δεξιά. “Πολύ λίγοι” χρησιμοποιούν το εικονίδιο, δήλωσε το Facebook. Αντ ‘αυτού, οι περισσότεροι παρακολουθούν βίντεο από την “τηλεόραση του Instagram” μέσω του news feed, του σχετικού καναλιού Explore, τα προφίλ χρηστών ή της ειδικής εφαρμογής IGTV.

Ο εκπρόσωπος δεν είπε γιατί η χρήση του κουμπιού ήταν χαμηλή. Ίσως να οφείλεται στο τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν κυρίως για να αλληλεπιδράσουν τους φίλους τους και να μοιραστούν αποσπάσματα από την καθημερινή τους ζωή. Δεν πρόκειται κατ ‘ανάγκη να παρακολουθήσουν ένα βίντεο επαγγελματικής λήψης πέντε λεπτών που θα μπορούσαν πιθανώς να βρουν στο YouTube. Επιπλέον με την έλλειψη εσόδων για τους δημιουργούς δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το IGTV.

Για κάποιους αυτή η αλλαγή μπορεί να μην σημαίνει και πολλά μιας και δεν το χρησιμοποιούν αυτό το κουμπί. Ωστόσο, για άλλους μπορεί να ισχύει το αντίθετο γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένας γρήγορος τρόπος να δεις βίντεο στο IGTV.