Το ανοιχτό σε όλους project [email protected] απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα και έφτασε στο ύψος του κορυφαίου supercomputer του κόσμου. Πολύς κόσμος έχει μπει στην μάχη για την εύρεση της θεραπείας για τον COVID-19, παράγοντας περίπου 470 petaflops δεδομένων.

Όπως και κάθε άλλο παρόμοιο computing project, το [email protected] χρησιμοποιεί την συνολική ισχύ του υπολογιστή κάθε χρήστη. Όπως είναι λογικό, από μόνος του ένας υπολογιστής δεν μπορεί να επεξεργαστεί περίπλοκα δεδομένα όπως η προσομοίωση πρωτεϊνικών δομών σε νέα σχήματα που έχουν νέες λειτουργίες. Ωστόσο όταν συνδυάζεται η συνολική δύναμη πολλών υπολογιστών τότε αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Ο διευθυντής του [email protected], Greg Bowman μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στο Twitter. Τα 470 PFLOPs είναι δύο φορές η ισχύ που παράγει ο κορυφαίος υπερυπολογιστής Summit, ο οποίος πρόσφατα εντόπισε 77 πιθανές μοριακές ενώσεις κατά του COVID-19. Φανταστείτε δηλαδή την δύναμη αυτού του project και πόσο μπορεί να βοηθήσει.

Μπορείτε να κατεβάσετε το [email protected] από εδώ και να μπείτε στην ομάδα του PC Master Race ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here