Ο Landon Montgomery, συνιδρυτής της Gearbox Software πέθανε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Η άσχημη είδηση επιβεβαιώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Gearbox Software στο Twitter, νωρίτερα μέσα στη μέρα.

“Είμαστε συντετριμμένοι, αφού σήμερα μάθαμε για το θάνατο ενός από τους συνιδρυτές μας, του Landon Montgomery,” αναφέρει η δήλωση της εταιρείας. Στη συνέχεια αναφέρει ότι ο αποθανών είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να βρει η εταιρεία το δρόμο της. Τονίζεται ακόμα ότι θα είναι για πάντα ευγνώμονες και θα θυμούνται ότι ήταν μέρος της ζωής τους. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι σκέψεις μας, η υποστήριξη και η στοργή μας είναι με τα κοντινά του πρόσωπα”.

Ο Montgomery εργάστηκε με μερικές από τις πιο γνωστές σειρές παιχνιδιών της τελευταίας δεκαετίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα Half-Life, Brothers in Arms, Halo: Combat Evolved και άλλα. Κατά τη δεκαετία του ’90, είχε εργαστεί για σύντομο διάστημα στη Bethesda Softworks, ως καλλιτέχνης και σχεδιαστείς πιστών. Αφού ιδρύθηκε η Gearbox Software το 1999, ο Montgomery έφυγε από το studio το 2010. Κατά το θάνατό του, ήταν εργαζόμενος της Nvidia. Πριν από αυτό, ήταν γενικός διευθυντής της Daybreak Game Company, για μικρό χρονικό διάστημα.

Πολλοί έχουν εκφράσει τη λύπη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πιο αξιοσημείωτο τον συνιδρυτή της Gearbox Software, Randy Pitchford.

Τα αίτια του θανάτου του Landon Montgomery παραμένουν άγνωστα.

Με παράτησε η κοπέλα μου γιατί έπαιζα πολύ μπάσκετ. Επίσης, όταν δεν γράφω άρθρα, πίνω μπύρες. Πολλές μπύρες!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here