fbpx

Η PayPal θα δέχεται κρυπτονομίσματα για συναλλαγές και αγορές προϊόντων

Την Τετάρτη η PayPal ανακοίνωσε ένα νέο feature που θα επιτρέπει τους χρήστες της την αγοραπωλησία και τις συναλλαγές cryptocurrency, μετατρέποντάς την σε μία από τις λίγες μεγάλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που δείχνουν ενδιαφέρον σε αυτόν τον χώρο.

Η Αμερικανική εταιρεία δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι η νέα υπηρεσία κρυπτονομισμάτων θα κυκλοφορήσει επισήμως μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ και θα υποστηρίζει αρχικά τα Bitcoin, Ethereum, bitcoin cash και Litecoin, με στόχο να προστεθούν και άλλα νομίσματα στο μέλλον. Στις αρχές του επόμενου έτους καθώς η υπηρεσία θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη στις διεθνείς αγορές, η PayPal επίσης σκοπεύει να δώσει στους χρήστες την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματά τους για αγορές σε οποιοδήποτε από τα 26 εκατομμύρια καταστήματα που συνεργάζονται μαζί της.

Ο CEO της PayPal, Dan Schulman είπε σε μια δήλωση “Η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη, προσφέροντας σαφή πλεονεκτήματα από την άποψη της χρηματοοικονομικής ένταξης και πρόσβασης, την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και την ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών αλλά ταυτόχρονα και την ικανότητα των κυβερνήσεων να εκταμιεύουν χρήματα στους πολίτες γρήγορα. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας χρηματοδότησης και εμπορίου”.

Η είδηση αυτή οδήγησε στην μετοχή της PayPal (PYPL, Nasdaq) να ανέβει τουλάχιστον 3% ενώ η αξία του Bitcoin ανέβηκε σχεδόν 5% ξεπερνόντας ξανά μετά από πολύ καιρό τα 10.000 ευρώ (συγκεκριμένα 10.479,98 ή $12.440) σύμφωνα με δεδομένα από το CoinDesk.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες mainstream πλατφόρμες που επιτρέπουν παρόμοιες λειτουργίες όπως υπηρεσίες mobile banking όπως η Revolut και η Square Inc ή υπηρεσίες συναλλαγών μετοχών όπως η Robinhood Markets, που επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα, όμως η κυκλοφορία της νέας πλατφόρμας της PayPal είναι αξιοσημείωτη δεδομένου του πόσο διάσημη είναι η ίδια σαν υπηρεσία.

Κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο διερευνούν την ιδέα της έκδοσης των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων. Επτά από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) έθεσαν πρόσφατα ένα πλαίσιο για τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος. Στο μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχωρά σε δοκιμές για το δικό της προτεινόμενο ψηφιακό νόμισμα (ίσως για διαφορετικούς λόγους).

Για την δημιουργία αυτής της υπηρεσίας, η PayPal είπε ότι συνεργάστηκε με την crypto start-up Paxos. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει χορηγηθεί υπό όρους άδεια εικονικού νομίσματος από ρυθμιστικές αρχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Reuters

guest
0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

PlayStation 5: Τα πραγματικά “next-gen” παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν το 2022 και ύστερα

Το PlayStation 5 πλέον έχει κυκλοφορήσει και επίσημα σε όλο τον κόσμο ωστόσο ίσως χρειαστεί ακόμη λίγος καιρός ώστε η εμπειρία που θα προσφέρει...

Οι χαρακτήρες στο The Sims 4 παίζουν ήδη το Cyberpunk 2077

Οι χαρακτήρες στα παιχνίδια Sims είναι κολλημένοι γενικά στα παιχνίδια όπως το Blicblock, το Road Rival και το Incredible Sports στον υπολογιστή τους. Μπορούν...

FIND US ON

5,482FansLike
727FollowersFollow
303FollowersFollow
1,630SubscribersSubscribe