Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο SMS απάτη που φαίνεται να κυκλοφορεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την επωνυμία της επιχείρησης Κωτσόβολος. Η εταιρεία τονίζει μέσω ανακοίνωσης πως το καταναλωτικό κοινό πρέπει να αγνοήσει πλήρως τα μηνύματα που έρχονται στο κινητό και δωρίζουν βραβεία. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι όλου αυτού, τολμούν και ζητούν προσωπικά στοιχεία μέσω των SMS, καθώς και την καταχώρηση αριθμού κάρτας, προκειμένου ο ανυποψίαστος πελάτης-νικητής να παραλάβει το δώρο του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείται το καταναλωτικό κοινό να τα αγνοήσει και να μην ανοίξει οποιοδήποτε link περιέχουν. “Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της εταιρείας, γίνεται ενημέρωση των διωκτικών αρχών, για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και τη φήμη της Κωτσόβολος. “Γι’ αυτό, παρακαλείσθε, αν αντιληφθείτε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 11188). Για τη συμμετοχή σας σε επίσημη προωθητική ενέργεια ή διαγωνισμό της εταιρείας ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το pin του κινητού σας. Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη ενέργεια οδηγεί σε συνδρομητική υπηρεσία αποστολής sms που επιφέρουν χρεώσεις στο χρήστη. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε phising ενέργειες και να ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση του site ή της σελίδας Facebook.” σημειώνει η εταιρεία.