Η Samsung αποκάλυψε ότι θα συγχωνεύσει τα τμήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, σε ένα μεγάλο τμήμα, ενώ θα ορίσει και νέους διευθύνοντες συμβούλους. Στόχος της κίνησης αυτής, είναι η απλούστευση της δομής της, καθώς και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της λεγόμενης “logic chip business”.

Ο Han Jong-see, που αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται κυρίως με τηλεοράσεις, θα πάρει προαγωγή ως αντιπρόεδρος και co-CEO και θα ηγείται του νέου τμήματος, που θα προκύψει από τη συγχώνευση. Οι αλλαγές που θα φέρει δεν είναι ακόμα γνωστές.

Το τμήμα chips και εξαρτημάτων θα έχει επίσης αλλαγές, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Samsung Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, να γίνεται co-CEO και να ηγείται του τμήματος αυτού. Ένας αναλυτής από την Κορέα, αναφέρει ότι οι αλλαγές αυτές ίσως να βοηθήσουν τη Samsung να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχει τόσο στον τομέα των smartphones, όσο και σε αυτόν των ηλεκτρονικών συσκευών.

Η Samsung στοχεύει να ξεπεράσει την TSMC μέχρι το 2030 και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ημιαγωγών. Το όλο εγχείρημα φαίνεται πως θα κοστίσει περίπου $150 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων. Μένει να δούμε σε τι βαθμό θα κυλήσουν τα πράγματα όπως είναι προγραμματισμένα.