Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα το HarmonyOS στο ετήσιο συνέδριο της Huawei για Developers, στην πόλη Ντονγκουάν της Κίνας. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Richard Yu ο οποίος έκανε την παρουσίαση, το λογισμικό βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2017 και η πρώτη συσκευή που θα το χρησιμοποιεί θα παρουσιαστεί αύριο από την Huawei.

Στόχος της Huawei με το νέο λογισμικό σύστημα της είναι να παρέχει μια open-source πλατφόρμα η οποία θα τρέχει σε μια μεγάλη γκάμα συσκευών, από smartphones μέχρι και smart wearables, τηλεοράσεις, tablets, laptops και αμάξια.

Το HarmonyOS είναι ένα λογισμικό σύστημα που βασίζεται σε microkernel δηλαδή απαιτεί ελάχιστους πόρους για να λειτουργεί και τρέχει σε υψηλές ταχύτητες. Είναι open-source και έρχεται με πιστοποίηση TEE (Trusted Execution Environment) για βελτιωμένη ασφάλεια σε όλες τις συσκευές. Ο Arc συντάκτης του υποστηρίζει όλες τις κύριες γλώσσες προγραμματισμού C/C++, Java, JS και Kotlin.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Richard Yu ισχυρίστηκε πως το HarmonyOS χτίστηκε για να αντικαταστήσει το Android, αλλά η εταιρεία θα παραμείνει προσωρινά στο λογισμικό της Google για το καλό των χρηστών της.

Στο HarmonyOS θα υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές του Android καθώς και αυτές που βασίζονται σε HTML5 και Linux.

Ο στόχος της Huawei με το HarmonyOS είναι να δημιουργήσει ένα “παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα”. Η εταιρεία θα δώσει dev kits στους συνεργάτες της σύντομα ώστε να αρχίσουν να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές με το νέο λογισμικό σύστημα.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο HarmonyOS της Huawei τις επόμενες μέρες.

Ασχολούμαι με την αρθρογραφία από τα 13 μου και δεν αφήνω κανένα νέο να λείπει από την ιστοσελίδα. Λάτρης των Photography/Cinematography και φανατικός υποστηρικτής του Peter McKinnon. Παίζω κυρίως FPS παιχνίδια αλλά όταν βαριέμαι το γυρνάω σε Strategy.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here