Την περασμένη εβδομάδα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τη Samsung για να αναπτύξει τον πρώτο αισθητήρα με τριψήφιο αριθμό megapixel. Και σήμερα, η Samsung απλώς επιβεβαίωσε την είδηση.

Ο αισθητήρας ISOCELL Bright HMX των 108MP ανακοινώθηκε από τη Samsung τρεις μήνες αφότου ο κατασκευαστής ανακοίνωσε τον αισθητήρα 64MP. Η Samsung αναγνωρίζει ότι το νέο στοιχείο είναι το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας μεταξύ της ίδιας και της Xiaomi. Η μαζική παραγωγή του αισθητήρα θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα.

Η ανάλυση του αισθητήρα είναι 12032 x 9024. O αισθητήρας 108MP είναι ο πρώτος αισθητήρας με μέγεθος 1/1,33-ιντσών, παράγει εξαιρετικές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν πρόκειται για αισθητήρες, όσο μεγαλύτερος είναι ο αισθητήρας, τόσο περισσότερο φως μπορεί να περάσει από αυτόν. Επίσης, βοηθά στη βελτίωση των φωτογραφιών που έχουν ληφθεί σε περιβάλλοντα που δεν είναι βέλτιστα, είναι η τεχνολογία Tetracell της Sammy, η οποία συγχωνεύει τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα για να παράγει 27MP φωτογραφίες όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.

108MP

Ο αισθητήρας ISOCELL χρησιμοποιεί επίσης μια τεχνολογία που ονομάζεται Smart-ISO, η οποία χαμηλώνει το ISO σε έντονο φως για να βελτιώσει τον κορεσμό των pixel για να δημιουργήσει ζωντανές φωτογραφίες. Σε σκοτεινές συνθήκες, το ISO αυξάνεται αυτόματα, προκειμένου να μειωθεί ο θόρυβος, επιτρέποντας καθαρότερες εικόνες. Αυτό σημαίνει ότι ένα υψηλότερο ISO θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ωστόσο, το τίμημα που πληρώνετε για αυτό είναι μια “κοκκώδης” φωτογραφία. Η Samsung προσπαθεί να το αποφύγει αυτό προσπαθώντας να βελτιστοποιήσει την αναλογία σήματος προς θόρυβο σε εικόνες με συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο σε ανάλυση μέχρι 6K (6016 x 3384) στα 30fps.

Ενώ ένα μελλοντικό μοντέλο Galaxy A θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον αισθητήρα της Samsung, ο αισθητήρας των 108MP φαίνεται να είναι αποκλειστικός για την Xiaomi, τουλάχιστον προς το παρόν.

 

Αγαπώ το gaming και την τεχνολογία γενικότερα. Gadgetακιας μέχρι αηδίας και δεν υπάρχει κινητό που να μου ξεφύγει!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here